Grön örtrisotto med stekt svamp
Ingredienser
Grön buljong
Ponzubuljong
Grön risotto
Ugnsstekt svamp
Garnering
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 220 °C. Blanda svamparna med olja och salt och stek dem i ugnen i 10–15 minuter tills de är gyllenbruna. Stäng av ugnen. Droppa Ponzu Citrus Sojasås över svamparna och låt dem stå kvar i den avstängda ugnen tills de andra ingredienserna tillagats.
Steg 2
Finhacka 5 g persiljeblad och 5 g basilikablad och ställ undan. Lägg resten av persiljan, basilikan, bladen från salladslökarna och den frusna spenaten i en mixer eller matberedare. Tillsätt 0,5 liter vatten och mixa på hög hastighet i ca 30 sekunder till en krämig massa. Blanda 0,5 liter vatten med Ponzu Citrus Sojasås och ställ undan.
Steg 3
Hetta upp olja i en liten panna med lock. Tillsätt och fräs upp riset i 2 minuter under omrörning. Tillsätt salladslöken och låt koka i 1 minut under omrörning då och då. Tillsätt vatten-ponzu-blandningen. Täck över med lock, låt koka upp och dra sedan ned värmen till lägsta nivån. Låt småkoka i 10 minuter.
Steg 4
Tillsätt den gröna buljongen, rör om en gång och låt koka i minst 8–10 minuter tills större delen av vätskan absorberats och riset är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd (prova!). Rör ned smöret och parmesanosten tills smöret har smält. Smaka av med salt och peppar. Garnera med de undanställda svamparna, steksåsen och de undanställda örterna. Hyvla extra parmesanost över risotton och servera genast.
Recept-ID: 69
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer