Grön örtrisotto med stekt svamp

Total tid 60 Min.
25 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner

Grön buljong

15 g
färsk persilja
15 g
färsk basilika
4 
gröna blad från salladslökar
200 g
frusen spenat
500 g
vatten

Ponzubuljong

500 g
vatten

Grön risotto

300 g
risottoris
20 g
extra jungfruolivolja
4 
Finhacka salladslökar
Ponzubuljong, se ovan
Grön buljong, se ovan

Ugnsstekt svamp

500 g
svamp, större svampar halverade på längden
25 g
jungfruolivolja
5 g
salt

Garnering

500 g
svamp, större svampar halverade på längden
25 g
smör
100 g
finriven parmesan
Salt och peppar för avsmakning
Näringsinnehåll (per portion): 1880 kJ  /  449 kcal
12 g Fett
9 g Protein
43 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C. Blanda svamparna med olja och salt och stek dem i ugnen i 10–15 minuter tills de är gyllenbruna. Stäng av ugnen. Droppa Ponzu Citrus Sojasås över svamparna och låt dem stå kvar i den avstängda ugnen tills de andra ingredienserna tillagats.

Steg 2

Finhacka 5 g persiljeblad och 5 g basilikablad och ställ undan. Lägg resten av persiljan, basilikan, bladen från salladslökarna och den frusna spenaten i en mixer eller matberedare. Tillsätt  0,5 liter vatten och mixa på hög hastighet i ca 30 sekunder till en krämig massa. Blanda 0,5 liter vatten med Ponzu Citrus Sojasås och ställ undan.

Steg 3

Hetta upp olja i en liten panna med lock. Tillsätt och fräs upp riset i 2 minuter under omrörning. Tillsätt salladslöken och låt koka i 1 minut under omrörning då och då. Tillsätt vatten-ponzu-blandningen. Täck över med lock, låt koka upp och dra sedan ned värmen till lägsta nivån. Låt småkoka i 10 minuter.

Steg 4

Tillsätt den gröna buljongen, rör om en gång och låt koka i minst 8–10 minuter tills större delen av vätskan absorberats och riset är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd (prova!). Rör ned smöret och parmesanosten tills smöret har smält. Smaka av med salt och peppar. Garnera med de undanställda svamparna, steksåsen och de undanställda örterna. Hyvla extra parmesanost över risotton och servera genast.

Recept-ID: 69

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 220 °C. Blanda svamparna med olja och salt och stek dem i ugnen i 10–15 minuter tills de är gyllenbruna. Stäng av ugnen. Droppa Ponzu Citrus Sojasås över svamparna och låt dem stå kvar i den avstängda ugnen tills de andra ingredienserna tillagats.

Finhacka 5 g persiljeblad och 5 g basilikablad och ställ undan. Lägg resten av persiljan, basilikan, bladen från salladslökarna och den frusna spenaten i en mixer eller matberedare. Tillsätt  0,5 liter vatten och mixa på hög hastighet i ca 30 sekunder till en krämig massa. Blanda 0,5 liter vatten med Ponzu Citrus Sojasås och ställ undan.

Hetta upp olja i en liten panna med lock. Tillsätt och fräs upp riset i 2 minuter under omrörning. Tillsätt salladslöken och låt koka i 1 minut under omrörning då och då. Tillsätt vatten-ponzu-blandningen. Täck över med lock, låt koka upp och dra sedan ned värmen till lägsta nivån. Låt småkoka i 10 minuter.

Tillsätt den gröna buljongen, rör om en gång och låt koka i minst 8–10 minuter tills större delen av vätskan absorberats och riset är mjukt men fortfarande har tuggmotstånd (prova!). Rör ned smöret och parmesanosten tills smöret har smält. Smaka av med salt och peppar. Garnera med de undanställda svamparna, steksåsen och de undanställda örterna. Hyvla extra parmesanost över risotton och servera genast.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.