Grillade grönsaker med citronsoja
En utsökt kall förrätt i italiensk stil med färgglada grillade grönsaker med en aromatisk fruktig ton från citron och Mirin.
Förberedelse
Steg 1
Blanda alla ingredienser till citronsojasåsen.
Steg 2
För ört-vitlök-oljan, skala och krossa vitlöken. Tvätta örterna, torka, hacka fint och värm långsamt i en liten kastrull med vitlök och olja.
Steg 3
Tvätta och putsa aubergine och zucchini och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Skär paprikan på mitten, ta bort kärnorna och skiva i breda strimlor.
Steg 4
Pensla grönsakerna med ört-vitlöksolja och stek i en uppvärmd panna eller stekpanna, vänd då och då, i cirka 5 minuter. Dra försiktigt bort skalet på paprikan.
Steg 5
Lägg alla grönsaker i en skål och marinera med citronsojasåsen.
Steg 6
Lägg upp grönsakerna på tallrikar, ringla över resterande ört-vitlök-olja och servera vid rumstemperatur.
Tips
Använd helst en grillpanna för att få grillinjer.
Lägg genast de grillade paprikorna i en skål, täck med aluminiumfolie och låt svalna i ca 10 minuter (inte längre). Detta kommer att göra att skinnet lossnar mycket lätt.
Garnera med färsk rosmarin och citronskivor.
Recept-ID: 1031
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer