Grillade grönsaker med citronsoja

Total tid 25 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

En utsökt kall förrätt i italiensk stil med färgglada grillade grönsaker med en aromatisk fruktig ton från citron och Mirin.

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
aubergine
1 
zucchini
3 
röda spetspaprikor

Till citronsojasåsen

2 msk
citronjuice

För ört/vitlöks-olja

1 
vitlöksklyfta
1 
kvist timjan
1 
kvist rosmarin
6 msk
extra virgin olivolja
Näringsinnehåll (per portion): 779 kJ  /  186 kcal
15,1 g Fett
2,4 g Protein
8,4 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda alla ingredienser till citronsojasåsen. 

Steg 2

För ört-vitlök-oljan, skala och krossa vitlöken. Tvätta örterna, torka, hacka fint och värm långsamt i en liten kastrull med vitlök och olja.

Steg 3

Tvätta och putsa aubergine och zucchini och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Skär paprikan på mitten, ta bort kärnorna och skiva i breda strimlor.

Steg 4

Pensla grönsakerna med ört-vitlöksolja och stek i en uppvärmd panna eller stekpanna, vänd då och då, i cirka 5 minuter. Dra försiktigt bort skalet på paprikan.

Steg 5

Lägg alla grönsaker i en skål och marinera med citronsojasåsen.

Steg 6

Lägg upp grönsakerna på tallrikar, ringla över resterande ört-vitlök-olja och servera vid rumstemperatur.

Tips

 

Använd helst en grillpanna för att få grillinjer.

Lägg genast de grillade paprikorna i en skål, täck med aluminiumfolie och låt svalna i ca 10 minuter (inte längre). Detta kommer att göra att skinnet lossnar mycket lätt.

Garnera med färsk rosmarin och citronskivor.

 

Recept-ID: 1031

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda alla ingredienser till citronsojasåsen. 

För ört-vitlök-oljan, skala och krossa vitlöken. Tvätta örterna, torka, hacka fint och värm långsamt i en liten kastrull med vitlök och olja.

Tvätta och putsa aubergine och zucchini och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Skär paprikan på mitten, ta bort kärnorna och skiva i breda strimlor.

Pensla grönsakerna med ört-vitlöksolja och stek i en uppvärmd panna eller stekpanna, vänd då och då, i cirka 5 minuter. Dra försiktigt bort skalet på paprikan.

Lägg alla grönsaker i en skål och marinera med citronsojasåsen.

Lägg upp grönsakerna på tallrikar, ringla över resterande ört-vitlök-olja och servera vid rumstemperatur.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.