Grillade calamari med ponzu och örtolja
Sök
Filtrera
Grillade calamari med ponzu och örtolja
Bookmark
51 av 82

Grillade calamari med ponzu och örtolja

Grillade calamari med ponzu och örtolja
Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 635 kJ / 151 kcal
Fett: 10.5 g
Protein: 8.8 g
Kolhydrat: 4.9 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 30 små calamari
  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 kvistar basilika
  • 2 kvistar timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa salt
  • 100 ml olivolja
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås

Förberedelse

Rensa och skölj calamarin, lägg undan ett par armdelar och klappa calamarin torr. Skölj och klappa örterna torra, plocka av och hacka bladen. Skala och riv vitlöken fint. Blanda örterna med vitlöken, saltet och 80 ml olja.

Stek calamarin och armdelarna i resten av den heta oljan på båda sidor om och låt svalna något. Tillsätt Kikkoman Ponzu Citron och glasera. Fördela calamarin och armdelarna på tallrikar, droppa över örtoljan, garnera efter tycke med basilika och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 635 kJ / 151 kcal
Fett: 10.5 g
Protein: 8.8 g
Kolhydrat: 4.9 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 30 små calamari
  • 1 knippe färsk persilja
  • 3 kvistar basilika
  • 2 kvistar timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nypa salt
  • 100 ml olivolja
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås