Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad

Total tid 75 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering
35 Min. Tillagningstid

Torskfiléer marinerade i en mild currykryddad yoghurtmarinad med lime- och korianderaioli och grillad sötpotatis.

Ingredienser

4 Portioner

Till torskryggsfiléerna:

50 g
naturell yoghurt
2 msk
citronsaft
2 msk
olivolja
2 tsk
aprikosmarmelad
Några blad av citrontimjan
 ½ tsk
currypulver
Färskmald svartpeppar
4 
torskryggsfiléer (ca. 150 g/styck)

Till lime- och korianderaiolin:

1 
liten, ekologisk lime
2 
vitlöksklyftor
150 g
majonnäs
1 ½ msk
honung
Några korianderblad, hackade
Färskmald svartpeppar

Till de grillade sötpotatisarna:

800 g
sötpotatis
4 
vårlökar
1 
vitlöksklyfta
4 msk
olivolja
Några rosmarinblad
Färskmald svartpeppar
Näringsinnehåll (per portion): 3457 kJ  /  829 kcal
50,4 g Fett
34,3 g Protein
57,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För att göra marinaden: Blanda samman yoghurt, citronjuice, olivolja, sojasås, marmelad, timjan, currypulver och peppar. Pensla fiskfiléerna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 30 minuter, tills det är dags att börja grilla.

Steg 2

Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Skölj av den färska koriandern. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman majonnäs, limeskal och limejuice, vitlök, honung, koriander och sojasås i en skål. Tillsätt peppar efter smak.

Steg 3

Skala sötpotatisen, skölj av dem och skär i tärningar (cirka 2x2 cm). Skölj av vårlökarna, dela dem och skölj igen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman vitlök, sötpotatis, vårlök, sojasås, olivolja och rosmarin. Tillsätt peppar efter smak.

Steg 4

Lägg sötpotatisen på grillen i ca 15-20 minuter och torskfiléerna på grillen i ca 6-10 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Servera tillsammans med lime- och korianderaioli.

Tip:

Marinaden smakar bra på vit fisk men fungerar lika bra på kalkonbröst eller köttskivor.

Recept-ID: 866

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För att göra marinaden: Blanda samman yoghurt, citronjuice, olivolja, sojasås, marmelad, timjan, currypulver och peppar. Pensla fiskfiléerna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 30 minuter, tills det är dags att börja grilla.

Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Skölj av den färska koriandern. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman majonnäs, limeskal och limejuice, vitlök, honung, koriander och sojasås i en skål. Tillsätt peppar efter smak.

Skala sötpotatisen, skölj av dem och skär i tärningar (cirka 2x2 cm). Skölj av vårlökarna, dela dem och skölj igen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman vitlök, sötpotatis, vårlök, sojasås, olivolja och rosmarin. Tillsätt peppar efter smak.

Lägg sötpotatisen på grillen i ca 15-20 minuter och torskfiléerna på grillen i ca 6-10 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Servera tillsammans med lime- och korianderaioli.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.