Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad
Sök
Filtrera
Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad
Bookmark
238 av 281

Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad

Torskfiléer som marinerats i en mild yoghurtsås med curry. Servera med lime- och koriander-aioli samt grillad sötpotatis.

Grillad torskryggsfiléer i en kryddad yoghurtmarinad
Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 30min
Tillagningstid 35min
Näringsinnehåll (per portion): 3457 kJ / 829 kcal
Fett: 50.4 g
Protein: 34.3 g
Kolhydrat: 57.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till torskryggsfiléerna:

  • 50 g naturell yoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 2 tsk aprikosmarmelad
  • Några blad av citrontimjan
  • 0,5 tsk currypulver
  • Färskmald svartpeppar
  • 4 torskryggsfiléer (ca. 150 g/styck)

Till lime- och korianderaiolin:

Till de grillade sötpotatisarna:

Förberedelse

För att göra marinaden: Blanda samman yoghurt, citronjuice, olivolja, sojasås, marmelad, timjan, currypulver och peppar. Pensla fiskfiléerna med marinaden och ställ in dem i kylskåpet i 30 minuter, tills det är dags att börja grilla.

Förbered marinaden genom att tvätta limefrukten under varmt vatten och sedan klappa den torr. Skölj av den färska koriandern. Riv lite skal, skär limefrukten på mitten och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman majonnäs, limeskal och limejuice, vitlök, honung, koriander och sojasås i en skål. Tillsätt peppar efter smak.

Skala sötpotatisen, skölj av dem och skär i tärningar (cirka 2x2 cm). Skölj av vårlökarna, dela dem och skölj igen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman vitlök, sötpotatis, vårlök, sojasås, olivolja och rosmarin. Tillsätt peppar efter smak.

Lägg sötpotatisen på grillen i ca 15-20 minuter och torskfiléerna på grillen i ca 6-10 minuter beroende på värme (stäng locket om din grill har ett sådant). Servera tillsammans med lime- och korianderaioli.

Tips: Marinaden smakar bra på vit fisk men fungerar lika bra på kalkonbröst eller köttskivor.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 45min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 30min
Tillagningstid 35min
Näringsinnehåll (per portion): 3457 kJ / 829 kcal
Fett: 50.4 g
Protein: 34.3 g
Kolhydrat: 57.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till torskryggsfiléerna:

  • 50 g naturell yoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 2 tsk aprikosmarmelad
  • Några blad av citrontimjan
  • 0,5 tsk currypulver
  • Färskmald svartpeppar
  • 4 torskryggsfiléer (ca. 150 g/styck)

Till lime- och korianderaiolin:

Till de grillade sötpotatisarna: