Grillad tonfisk & sallad
Saftig grillad tonfisk på en krispig sallad med sesamdressing - ett lätt och uppfriskande förslag på sommarlunch.
Ingredienser
Plus
Dressing
Förberedelse
Steg 1
Blanda marinadens ingredienser i en skål: sojasås, apelsinjuice, kryddor och vitlök. Tillsätt chili/tabascosås och blanda väl.
Steg 2
Täck tonfiskfiléerna med marinaden och ställ sedan åt sidan för marinering.
Steg 3
Ta bort överflödig marinad från tonfisken och grilla på en förvärmd yta med hög temperatur i 1-2 minuter på varje sida så att fisken förblir rosa inuti.
Steg 4
Blanda ingredienserna till dressingen i en ny skål: Ponzu citronsås, tahinipasta och olivolja. Mixa noggrant.
Steg 5
Hacka oliverna. Dela körsbärstomaterna i halvor.
Steg 6
Servera tonfisken på en bädd av sallad, oliver, tomater och kapris. Ringla över dressingen och strö över hackad persilja.
Recept-ID: 1115
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer