
49 av 82
Grillad teriyakibläckfisk

Total tid
50min
Förberedelsetid:
50min
Näringsinnehåll (per portion):
925 kJ / 221 kcal
Fett:
3.1 g
Protein:
31.8 g
Kolhydrat:
13.5 g
Ingredienser för 10 portion(er)
- 10 bläckfiskarmar
- ca 200 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av bläckfiskens vikt)
- 400 g småpotatis
- salt
- 1 msk olivolja
- oregano, torkad
- 1 citron
- 2–3 kvistar färsk persilja
Förberedelse
Lägg bläckfiskarmarna tillsammans med Teriyakimarinad i en fryspåse, fördela marinaden väl, tryck ut all luft, tillslut påsen och marinera i ca 30 minuter i kylskåpet. Rensa, halvera och koka potatisen färdig i saltat vatten i ca 20 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna, bryn potatisen och ställ undan. Ta upp bläckfiskarmarna ur marinaden och laga till dem på en grill eller i en grillpanna.
Lägg upp potatisen och den grillade teriyakibläckfisken på tallrikar, strö över oregano och servera garnerat med citron och persilja.
Använda produkter i det här receptet
Total tid
50min
Förberedelsetid:
50min
Näringsinnehåll (per portion):
925 kJ / 221 kcal
Fett:
3.1 g
Protein:
31.8 g
Kolhydrat:
13.5 g
Ingredienser för 10 portion(er)
- 10 bläckfiskarmar
- ca 200 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av bläckfiskens vikt)
- 400 g småpotatis
- salt
- 1 msk olivolja
- oregano, torkad
- 1 citron
- 2–3 kvistar färsk persilja