Sök
Filtrera
Grillad teriyakibläckfisk
Bookmark
49 av 82

Grillad teriyakibläckfisk

Grillad teriyakibläckfisk
Total tid 50min
Förberedelsetid: 50min
Näringsinnehåll (per portion): 925 kJ / 221 kcal
Fett: 3.1 g
Protein: 31.8 g
Kolhydrat: 13.5 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 10 bläckfiskarmar
  • ca 200 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av bläckfiskens vikt)
  • 400 g småpotatis
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • oregano, torkad
  • 1 citron
  • 2–3 kvistar färsk persilja

Förberedelse

Lägg bläckfiskarmarna tillsammans med Teriyakimarinad i en fryspåse, fördela marinaden väl, tryck ut all luft, tillslut påsen och marinera i ca 30 minuter i kylskåpet. Rensa, halvera och koka potatisen färdig i saltat vatten i ca 20 minuter.

Hetta upp olja i en stekpanna, bryn potatisen och ställ undan. Ta upp bläckfiskarmarna ur marinaden och laga till dem på en grill eller i en grillpanna.

Lägg upp potatisen och den grillade teriyakibläckfisken på tallrikar, strö över oregano och servera garnerat med citron och persilja.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 50min
Förberedelsetid: 50min
Näringsinnehåll (per portion): 925 kJ / 221 kcal
Fett: 3.1 g
Protein: 31.8 g
Kolhydrat: 13.5 g

Ingredienser för 10 portion(er)

  • 10 bläckfiskarmar
  • ca 200 ml Kikkoman Teriyakimarinad (10 % av bläckfiskens vikt)
  • 400 g småpotatis
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • oregano, torkad
  • 1 citron
  • 2–3 kvistar färsk persilja