Gös med grönsaksstrimlor i asiatisk sås

Ingredienser

4 Portioner
300 g
sötvattensfisk, t.ex. gös
1 
schalottenlök
5 st
shiitakesvampar
 ¼ st
röd och gul paprika
250 ml
fiskbuljong/dashi
4 ½ tsk
vittvin (halvsött)
1 ½ tsk
strösocker
3 tsk
potatismjöl, upplöst i 3 tsk vatten
5 
stjälkar gräslök

Dessutom

vetemjöl
olja för fritering

Förberedelse

Steg 1

Först såsen: Finstrimla eller finskiva paprikan, schalottenlöken och svamparna. Hetta upp olja i en panna och fräs upp grönsakerna. Koka upp fiskbuljongen eller dashin tillsammans med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, vittvin och strösockret. Rör ned lite redningsvätska och till sist den skurna gräslöken.

Steg 2

Skär fisken i munsstora bitar, vänd i mjölet och fritera hastigt i 180 °C. Lägg upp fiskbitarna i små skålar och tillsätt såsen med grönsakerna.

Tips

Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.

Recept-ID: 165

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Först såsen: Finstrimla eller finskiva paprikan, schalottenlöken och svamparna. Hetta upp olja i en panna och fräs upp grönsakerna. Koka upp fiskbuljongen eller dashin tillsammans med Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, vittvin och strösockret. Rör ned lite redningsvätska och till sist den skurna gräslöken.

Skär fisken i munsstora bitar, vänd i mjölet och fritera hastigt i 180 °C. Lägg upp fiskbitarna i små skålar och tillsätt såsen med grönsakerna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.