God boveteskål med rostad fläskfilé och paprikapepparsås
Bovete är ett mycket näringsrikt frö med en nötaktig smak och konsistens som liknar brunt ris. Detta enkla recept med saftigt fläsk och en söt och rökig pepparsås är perfekt för en hälsosam, mättande middag.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Fräs den hackade löken i olivolja. Tillsätt sedan de sköljda och tärnade grönsakerna. Stek en stund tills det mjuknat, häll sedan vatten (ca 1 cm över grönsakerna), tillsätt tomatpuré, Kikkoman sojasås, kryddor och persilja. Täck och låt sjuda i 30 minuter under omrörning då och då.
Steg 2
Värm ugnen upp till 200 grader. Klä fläskfilén med Kikkoman sojasås, paprika och örter och stek kort i olja på varje sida. Lägg i en ugnsfast form och grädda i 20 minuter.
Steg 3
Koka under tiden bovetet enligt anvisningarna på förpackningen. Dela mellan skålar med en portion paprikasås, skivat fläsk och strö över frön.
Recept-ID: 1049
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer