God boveteskål med rostad fläskfilé och paprikapepparsås

Total tid 55 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Bovete är ett mycket näringsrikt frö med en nötaktig smak och konsistens som liknar brunt ris. Detta enkla recept med saftigt fläsk och en söt och rökig pepparsås är perfekt för en hälsosam, mättande middag.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
bovete
300 g
fläskfile
 ½ tsk
mald paprika
 ½ tsk
torkad oregano
 ½ tsk
torkad timjan
2 msk
olja
1 msk
olivolja
50 g
lök
150 g
röd paprika
150 g
courgette
200 g
tomatpassata
1 tsk
kryddig malen paprika
 ½ tsk
pepparpulver
1 msk
hackad persilja
20 g
pumpafrön
20 g
solrosfrön
Näringsinnehåll (per portion): 3117 kJ  /  745 kcal
39,5 g Fett
47,6 g Protein
46 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Fräs den hackade löken i olivolja. Tillsätt sedan de sköljda och tärnade grönsakerna. Stek en stund tills det mjuknat, häll sedan vatten (ca 1 cm över grönsakerna), tillsätt tomatpuré, Kikkoman sojasås, kryddor och persilja. Täck och låt sjuda i 30 minuter under omrörning då och då.

Steg 2

Värm ugnen upp till 200 grader. Klä fläskfilén med Kikkoman sojasås, paprika och örter och stek kort i olja på varje sida. Lägg i en ugnsfast form och grädda i 20 minuter.

Steg 3

Koka under tiden bovetet enligt anvisningarna på förpackningen. Dela mellan skålar med en portion paprikasås, skivat fläsk och strö över frön.

Recept-ID: 1049

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Fräs den hackade löken i olivolja. Tillsätt sedan de sköljda och tärnade grönsakerna. Stek en stund tills det mjuknat, häll sedan vatten (ca 1 cm över grönsakerna), tillsätt tomatpuré, Kikkoman sojasås, kryddor och persilja. Täck och låt sjuda i 30 minuter under omrörning då och då.

Värm ugnen upp till 200 grader. Klä fläskfilén med Kikkoman sojasås, paprika och örter och stek kort i olja på varje sida. Lägg i en ugnsfast form och grädda i 20 minuter.

Koka under tiden bovetet enligt anvisningarna på förpackningen. Dela mellan skålar med en portion paprikasås, skivat fläsk och strö över frön.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.