Sök
Filtrera
Bookmark
76 av 194

Genuin poké bowl

Ingredienser för 4 portioner

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 1 liten fänkål
  • 2 avokador
  • 1/2 slanggurka
  • 75 g sockerärtor
  • 12 rädisor
  • 250 g lax (sushikvalitet)
  • 2-3 msk
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • färsk koriander
  • 1 msk svarta sesamfrön (för att strö över)

Förberedelse

Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna en aning och fördela sedan i 4 skålar.

Skiva fänkålen mycket tunt och lägg i iskallt vatten. Skiva avokadorna, tärna gurkan och halvera rädisorna. Lägg sockerärtorna i en sil och häll över kokande vatten. 

Ta bort skinnet från laxen och tärna den. Blanda den tärnade laxen med Kikkoman Poke Sauce och sesamfröna. 

Arrangera fänkålen, gurkan, avokadorna, rädisorna, sockerärtorna, laxen och den färska koriandern på riset i varje skål och strö över sesamfrön. Servera Kikkoman Sås för Poke Bowls separat som tillbehör. 

Ingredienser för 4 portioner

  • 200 g sushi- eller jasminris
  • 1 liten fänkål
  • 2 avokador
  • 1/2 slanggurka
  • 75 g sockerärtor
  • 12 rädisor
  • 250 g lax (sushikvalitet)
  • 2-3 msk
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • färsk koriander
  • 1 msk svarta sesamfrön (för att strö över)