Gambas med pikant sojasås

Total tid 30 Min.
30 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
20 
gambas / tigerräkor med skal
olja
 ½ knippe
koriander
 ½ knippe
gräslök
svart peppar, grovmalen

Till den pikanta sojasåsen:

180 ml
äppelvinäger
30 ml
sesamolja
2 msk
strösocker
2 tsk
vitlök, finhackad
2 tsk
ingefära, finhackad
Näringsinnehåll (per portion): 972 kJ  /  232 kcal
13,6 g Fett
20,3 g Protein
5,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Rör ihop alla ingredienserna väl för den pikanta sojasåsen i en skål. Halvera sedan tigerräkorna med skal på längden. Hetta upp olja i en panna och bryn tigerräkhalvorna hastigt först med skalsidan nedåt.

Steg 2

Vänd på tigerräkorna med en stekspade och bryn dem även på insidan. Deglasera med den pikanta sojasåsen och snurra runt tigerräkorna i pannan medan såsen reduceras lite. Fördela tigerräkorna på tallrik och häll såsen över. Dekorera med koriander och gräslök och peppra.

Recept-ID: 410

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Rör ihop alla ingredienserna väl för den pikanta sojasåsen i en skål. Halvera sedan tigerräkorna med skal på längden. Hetta upp olja i en panna och bryn tigerräkhalvorna hastigt först med skalsidan nedåt.

Vänd på tigerräkorna med en stekspade och bryn dem även på insidan. Deglasera med den pikanta sojasåsen och snurra runt tigerräkorna i pannan medan såsen reduceras lite. Fördela tigerräkorna på tallrik och häll såsen över. Dekorera med koriander och gräslök och peppra.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.