Fyllda pankopanerade kycklingbröst med teriyaki-honung-löksås
Förberedelse
Steg 1
Skär en ficka i varje kycklingbröst med en vass kniv. Halvera skink- och ostskivorna och fyll varje kycklingbröst med vardera en halv skiva skinka och en halv skiva ost. Förslut fickorna med träspett och pensla kycklingbröstfiléerna med 4 msk Teriyaki barbecuesås med honung.
Steg 2
Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd de fyllda kycklingbrösten först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och till sist i pankoströbrödet.
Steg 3
Hetta upp olja i en stor panna med hög kant (170–180 °C), fritera de panerade kycklingbröstfiléerna krispigt gyllenbruna, låt dem sedan rinna av på kökspapper och håll dem varma.
Steg 4
Skala, finskiva och stek löken gyllenbrun i 1–2 msk het olja i ca 10 minuter. Häll över resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung och 200 ml vatten, låt koka upp och reducera såsen lite. Rör ihop potatismjölet (eller maizenan) med kallt vatten till en slät smet, häll ned i såsen, låt koka upp igen och smaksätt med senap, chilipulver och peppar.
Steg 5
Ta bort träspetten från kycklingbröstfiléerna. Arrangera kycklingbröstfiléerna med teriyaki-honung-löksåsen på tallrikar och servera. Som tilltugg passar en färgglad blandsallad.
Recept-ID: 837
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer