Fyllda pankopanerade kycklingbröst med teriyaki-honung-löksås

Total tid 35 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
4 
kycklingbröstfiléer
2 
skivor kokt skinka
2 
skivor ost
2 
små ägg
6 msk
vetemjöl
olja till fritering
4 
gula lökar
1 ½ msk
vegetabilisk olja (till löksåsen)
1 tsk
potatismjöl (eller maizena)
1 ½ tsk
senap
chilipulver
nymalen peppar
dessutom: små träspett
Näringsinnehåll (per portion): 2653 kJ  /  630 kcal
28,7 g Fett
50 g Protein
41,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär en ficka i varje kycklingbröst med en vass kniv. Halvera skink- och ostskivorna och fyll varje kycklingbröst med vardera en halv skiva skinka och en halv skiva ost. Förslut fickorna med träspett och pensla kycklingbröstfiléerna med 4 msk Teriyaki barbecuesås med honung.

Steg 2

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd de fyllda kycklingbrösten först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och till sist i pankoströbrödet.

Steg 3

Hetta upp olja i en stor panna med hög kant (170–180 °C), fritera de panerade kycklingbröstfiléerna krispigt gyllenbruna, låt dem sedan rinna av på kökspapper och håll dem varma.

Steg 4

Skala, finskiva och stek löken gyllenbrun i 1–2 msk het olja i ca 10 minuter. Häll över resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung och 200 ml vatten, låt koka upp och reducera såsen lite. Rör ihop potatismjölet (eller maizenan) med kallt vatten till en slät smet, häll ned i såsen, låt koka upp igen och smaksätt med senap, chilipulver och peppar.

Steg 5

Ta bort träspetten från kycklingbröstfiléerna. Arrangera kycklingbröstfiléerna med teriyaki-honung-löksåsen på tallrikar och servera. Som tilltugg passar en färgglad blandsallad.

Recept-ID: 837

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär en ficka i varje kycklingbröst med en vass kniv. Halvera skink- och ostskivorna och fyll varje kycklingbröst med vardera en halv skiva skinka och en halv skiva ost. Förslut fickorna med träspett och pensla kycklingbröstfiléerna med 4 msk Teriyaki barbecuesås med honung.

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll även mjölet och pankoströbrödet i separata djupa tallrikar. Vänd de fyllda kycklingbrösten först i mjölet, sedan i de uppvispade äggen och till sist i pankoströbrödet.

Hetta upp olja i en stor panna med hög kant (170–180 °C), fritera de panerade kycklingbröstfiléerna krispigt gyllenbruna, låt dem sedan rinna av på kökspapper och håll dem varma.

Skala, finskiva och stek löken gyllenbrun i 1–2 msk het olja i ca 10 minuter. Häll över resten av Kikkoman Teriyaki barbecuesås med honung och 200 ml vatten, låt koka upp och reducera såsen lite. Rör ihop potatismjölet (eller maizenan) med kallt vatten till en slät smet, häll ned i såsen, låt koka upp igen och smaksätt med senap, chilipulver och peppar.

Ta bort träspetten från kycklingbröstfiléerna. Arrangera kycklingbröstfiléerna med teriyaki-honung-löksåsen på tallrikar och servera. Som tilltugg passar en färgglad blandsallad.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.