
Fusilli med ostsås och sojasåsbolognese

Ingredienser för 4 portion(er)
Till sojasåsbolognesen:
- 200 g blandfärs
- 1 msk olivolja
- 200 ml hönsbuljong
- *4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 2 msk strösocker
- 3 tsk potatismjöl
- nymalen svartpeppar
Till ostsåsen och pastan:
- 240 g fusilli / spiralpasta
- 2-3 stjälkar basilika
- 400 g grön sparris (ca 8 stjälkar)
- 80 g körsbärstomater (ca 8 styck)
- 2 schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 80 ml vitt vin
- 80 g gorgonzola
- 160 ml hönsbuljong
- 160 g grädde
- nymalen svartpeppar
*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.
Förberedelse
1. För sojasåsbolognesen: Hetta upp olivoljan och bryn köttfärsen. Tillsätt hönsbuljongen, sojasåsen och sockret och låt småkoka en kort stund. Rör ned potatismjölet i 4 tsk kallt vatten, häll ned i såsen och låt koka upp en kort stund. Smaka av såsen med peppar och håll varmt.
2. Koka spiralpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av basilikan, plocka av och finhacka bladen.
3. För ostsåsen: Skölj sparrisen, skala den nedre tredjedelen och skär sparrisen på snedden i 3–4 cm långa bitar. Skölj och halvera tomaterna. Skala och tärna schalottenlökarna.
4. Hetta upp 1 msk olivolja i en panna och fräs upp sparrisen och tomaterna en kort stund, ta upp och håll varmt. Hetta upp resten av olivoljan, tillsätt och fräs upp schalottenlökarna. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp. Tärna och tillsätt gorgonzolan tillsammans med hönsbuljongen och grädden till ostsåsen, låt gorgonzolan smälta och smaka av såsen med peppar.
5. Lägg spiralpastan, tomaterna och sparrisen i ostsåsen, blanda och lägg upp på tallrikar. Fördela sojasåsbolognesen ovanpå, garnera med peppar och basilika och servera.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
Till sojasåsbolognesen:
- 200 g blandfärs
- 1 msk olivolja
- 200 ml hönsbuljong
- *4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 2 msk strösocker
- 3 tsk potatismjöl
- nymalen svartpeppar
Till ostsåsen och pastan:
- 240 g fusilli / spiralpasta
- 2-3 stjälkar basilika
- 400 g grön sparris (ca 8 stjälkar)
- 80 g körsbärstomater (ca 8 styck)
- 2 schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 80 ml vitt vin
- 80 g gorgonzola
- 160 ml hönsbuljong
- 160 g grädde
- nymalen svartpeppar
*Alternativt kan du använda Kikkoman Tamari glutenfri sojasås eller Kikkoman ekologisk sojasås.