Friterad kyckling med Teriyakisås med ingefära
Sök
Filtrera
Friterad kyckling med Teriyakisås med ingefära
Bookmark
32 av 103

Friterad kyckling med Teriyakisås med ingefära

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 2770 kJ / 662 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 300 g kycklingbröst
  • salt, nymalen peppar
  • 50 g potatismjöl
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 krm muskotnöt, malen
  • fett för fritering
  • 3–4 kvistar färsk persilja
  • 250 ml Kikkoman Teriyakisås med ingefära

Förberedelse

Varma rätter, perfekt för barserveringar

  1. Skölj, klappa torrt och strimla kycklingbröstet, krydda med salt och peppar och pudra med potatismjöl.
  2. Rör ihop äggen, mjölet, bakpulvret, oljan och 200 ml vatten till en slät deg och krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Hetta upp fettet för friteringen till ca 170 °C. Vänd kycklingstrimlorna i degen och fritera dem gyllenbruna. Skölj, klappa torrt och fritera även persiljan en kort stund. Värm upp Kikkoman Teriyakisås med ingefära en aning. Garnera den friterade kycklingen med persiljan och servera med Teriyakisås med ingefära.

Ägg och äggprodukter, spannmål som innehåller gluten och produkter tillverkade därav, soja och sojaprodukter, vete, med svaveldioxid, med antioxidationsmedel, med konserveringsmedel

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 300 g kycklingbröst
  • salt, nymalen peppar
  • 50 g potatismjöl
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 krm muskotnöt, malen
  • fett för fritering
  • 3–4 kvistar färsk persilja
  • 250 ml Kikkoman Teriyakisås med ingefära