Friterad Fisk i sötsur sås

Total tid 90 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Torskbitar stekt till en gyllenbrun färg i en kryddig Mirin-marinad, kombinerat med en enkel men läcker sötsyrlig sås.

Ingredienser

4 Portioner
280 g
torskfilé (vit fiskfilé)

Marinad till torsken

Sötsura såsen

100 ml
vinäger
1 tsk
salt
 ½ 
gullök
 ½ 
morot
 ¼ 
röd paprika
Chili (alla: torkad eller färsk chilipeppar)
Mjöl att vända i
Frityrfett eller olja till stekning
Näringsinnehåll (per portion): 874 kJ  /  208 kcal
10,5 g Fett
12,9 g Protein
14,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Torka torsken och skär i 2 cm tärningar. Blanda Mirin och soja i en skål och marinera fisken en kort stund i den. 

Steg 2

Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen. 

Steg 3

Halvera löken och skär i mycket tunna ringar. Skala moroten, skölj med paprikan och skär i 5 cm långa stavar. Tvätta och finhacka chilin.

Steg 4

Lägg alla skurna grönsaker i den sötsura såsen. 

Steg 5

Ta bort torsken från mirin-marinaden, torka den och strö över lite mjöl. 

Steg 6

Fritera torsken i 180°C hett stekfett eller olja i ca 3 minuter, låt rinna av väl och tillsätt sedan torsken i den sötsura såsen. Låt stå i minst 1 timme och servera.

Tips

Rätten smakar gott efter bara några timmar, men är godast när den har dragit i såsen ett dygn. 

Recept-ID: 1032

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Torka torsken och skär i 2 cm tärningar. Blanda Mirin och soja i en skål och marinera fisken en kort stund i den. 

Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen. 

Halvera löken och skär i mycket tunna ringar. Skala moroten, skölj med paprikan och skär i 5 cm långa stavar. Tvätta och finhacka chilin.

Lägg alla skurna grönsaker i den sötsura såsen. 

Ta bort torsken från mirin-marinaden, torka den och strö över lite mjöl. 

Fritera torsken i 180°C hett stekfett eller olja i ca 3 minuter, låt rinna av väl och tillsätt sedan torsken i den sötsura såsen. Låt stå i minst 1 timme och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.