Friterad Fisk i sötsur sås
Torskbitar stekt till en gyllenbrun färg i en kryddig Mirin-marinad, kombinerat med en enkel men läcker sötsyrlig sås.
Förberedelse
Steg 1
Torka torsken och skär i 2 cm tärningar. Blanda Mirin och soja i en skål och marinera fisken en kort stund i den.
Steg 2
Blanda alla ingredienser till den sötsura såsen.
Steg 3
Halvera löken och skär i mycket tunna ringar. Skala moroten, skölj med paprikan och skär i 5 cm långa stavar. Tvätta och finhacka chilin.
Steg 4
Lägg alla skurna grönsaker i den sötsura såsen.
Steg 5
Ta bort torsken från mirin-marinaden, torka den och strö över lite mjöl.
Steg 6
Fritera torsken i 180°C hett stekfett eller olja i ca 3 minuter, låt rinna av väl och tillsätt sedan torsken i den sötsura såsen. Låt stå i minst 1 timme och servera.
Tips
Rätten smakar gott efter bara några timmar, men är godast när den har dragit i såsen ett dygn.
Recept-ID: 1032
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer