Sök
Filtrera
Friterad aubergine i japansk sås
Bookmark
66 av 82

Friterad aubergine i japansk sås

Friterad aubergine i japansk sås
Nutrition facts (per portion): 487 kJ / 117 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 4.5 g
Carbs: 17.8 g

Ingredienser

  • 3–4 stjälkar gräslök
  • 10 g färsk ingefära
  • 80 g vit rättika
  • 1 aubergine
  • 1 tsk vegetabilisk olja
  • 200 ml fiskbuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 25 ml mirin (japanskt matlagningsvin)
  • 1/2 tsk strösocker
  • chilistrimlor

Förberedelse

Hacka och skölj under rinnande vatten och pressa ur den vita rättikan. Finhacka gräslöken. Mosa rättikan och ingefäran fint och pressa vattnet ur rättikan. 

Skär auberginen i munsstora bitar och stek i en oljad panna. Låt oljan rinna av från bitarna på kökspapper. Häll fiskbuljongen, mirinet, sockret och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås i en kastrull och låt koka upp. Lägg upp auberginebitarna och garnera med rättika-, ingefärsmoset, chilistrimlorna och gräslöken. Häll upp en såsspegel. 

Tips: För en vegetarisk variant kan du ta grönsaksbuljong i stället för fiskbuljongen. För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.

Nutrition facts (per portion): 487 kJ / 117 kcal
Fett: 1.9 g
Protein: 4.5 g
Carbs: 17.8 g

Ingredienser

  • 3–4 stjälkar gräslök
  • 10 g färsk ingefära
  • 80 g vit rättika
  • 1 aubergine
  • 1 tsk vegetabilisk olja
  • 200 ml fiskbuljong eller dashi 
  • 25 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 25 ml mirin (japanskt matlagningsvin)
  • 1/2 tsk strösocker
  • chilistrimlor