
Friterad aubergine i japansk sås

Ingredienser
- 3–4 stjälkar gräslök
- 10 g färsk ingefära
- 80 g vit rättika
- 1 aubergine
- 1 tsk vegetabilisk olja
- 200 ml fiskbuljong eller dashi
- 25 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 25 ml mirin (japanskt matlagningsvin)
- 1/2 tsk strösocker
- chilistrimlor
Förberedelse
Hacka och skölj under rinnande vatten och pressa ur den vita rättikan. Finhacka gräslöken. Mosa rättikan och ingefäran fint och pressa vattnet ur rättikan.
Skär auberginen i munsstora bitar och stek i en oljad panna. Låt oljan rinna av från bitarna på kökspapper. Häll fiskbuljongen, mirinet, sockret och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås i en kastrull och låt koka upp. Lägg upp auberginebitarna och garnera med rättika-, ingefärsmoset, chilistrimlorna och gräslöken. Häll upp en såsspegel.
Tips: För en vegetarisk variant kan du ta grönsaksbuljong i stället för fiskbuljongen. För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.
Begagnade produkter i det här receptet
Ingredienser
- 3–4 stjälkar gräslök
- 10 g färsk ingefära
- 80 g vit rättika
- 1 aubergine
- 1 tsk vegetabilisk olja
- 200 ml fiskbuljong eller dashi
- 25 ml Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
- 25 ml mirin (japanskt matlagningsvin)
- 1/2 tsk strösocker
- chilistrimlor