Sök
Filtrera
40 av 291

Fried rice med ägg och grönsaker

Vegetarisk wok med ris, ägg och grönsaker - en klassisk huvudrätt eller tillbehör

Fried rice med ägg och grönsaker
Total tid 30min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 2233 kJ / 533 kcal
Fett: 36,5 g
Protein: 12,8 g
Kolhydrat: 35,2 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 1 liten röd chilipeppar, finhackad
  • 1 morot, i kuber
  • 1 silverlök, i kuber
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 2 ägg, vispade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g ingefära, finhackad
  • 200 g kokt, svalt basmatiris (eller rester av ris från en tidigare måltid)
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:*Tips 1 (alternativ: se tips nedan)

  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen

Förberedelse

1. Stek chilipeppar i 1 msk het olja i en wokpanna och ta bort.

2. Tillsätt morot och lök med 1 msk olja och stek. Tillsätt vårlök, fräs och ta bort allt.

3. Rengör eller torka ur pannan.

4. Stek uppvispade ägg i 1 msk het olja i wokpannan, ta bort och rengör wokpannan igen.

5. Stek ingefära och vitlök i den resterande oljan. Tillsätt riset och stek.

6. Tillsätt de stekta grönsakerna och stek snabbt. Vänd ner ägget och krydda allt med Kikkoman sojasås och Kikkoman sesamolja.

7. Garnera med vårlök, koriander och chiliolja och servera.

 

Tips 1: Servera med ett stekt ägg, krispig stekt lök, atjar (syrlig syltad grönsak), kroepoek (räkkracker) eller sambal goreng telor (kryddiga kokta ägg) efter önskemål.

Tips 2: Alternativ för Kikkoman naturligt bryggd sojasås Kikkoman naturligt bryggd sojasås med mindre salt , Tamari glutenfri sojasås och Ekologisk sojasås.

Tips 3: Använd vegetabilisk olja eller sojabönolja att steka med. Använd aldrig sesamolja till stekning.

Tips 4: En högtemperaturvärme är viktig för wokmatlagning. Men var försiktig när oljan är varm - att tillsätta ingredienser som är fuktiga kan göra att det flammar upp eller stänker.

Tips 5: Non-stick, kolstål och gjutjärn är något olika när det gäller värmeledning, lämplighet för elektriska, gas- och induktionshällar och rengöring. I stället för en wokpanna kan en stekpanna användas så länge du lagar med hög temperatur och steker enligt stegen.

Tips 6: Ha inte för mycket i wokpannan. För tillagning av stora portioner, tillaga i omgångar för bästa resultat.

Tips 7: Rör försiktigt och vänd ingredienserna i wokpannan så att de inte bryts sönder.

Tips 8: Avsluta med att smaksätta med sojasås och sesamolja för perfekt glasyr, doft och smak.

Total tid 30min
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 2233 kJ / 533 kcal
Fett: 36,5 g
Protein: 12,8 g
Kolhydrat: 35,2 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 1 liten röd chilipeppar, finhackad
  • 1 morot, i kuber
  • 1 silverlök, i kuber
  • ½ knippe vårlök, fint skivad
  • 2 ägg, vispade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 15 g ingefära, finhackad
  • 200 g kokt, svalt basmatiris (eller rester av ris från en tidigare måltid)
  • 5 msk stekolja *Tips 3

För garnering:*Tips 1 (alternativ: se tips nedan)

  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 3 stjälkar koriander, plocka av bladen