Fläskkotletter med asiatisk ingefärssås

Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
60 Min. Tid för marinering
15 Min. Tillagningstid

Stekta fläskkotletter, i en Mirin i asiatisk stil, sojasås, sake och ingefäramarinad.

Ingredienser

4 Portioner
1 msk
riven ingefära
4 msk
Sake (eller vitt vin)
600 g
fläskkotletter (à 150 g vardera)
Olja för stekning

Till garneringen

4 
st grön sparris
4 
vårlökar
Näringsinnehåll (per portion): 1593 kJ  /  380 kcal
22 g Fett
31,7 g Protein
10,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg Mirin, soja, riven ingefära och sake med fläskkotletterna i en fryspåse och marinera fläskkotletterna i ca 1 timme i rumstemperatur.

Steg 2

Rensa och blanchera den gröna sparrisen och vårlöken.

Steg 3

Ta bort fläskkotletterna från marinaden och torka dem. Ställ marinaden åt sidan. 

Steg 4

Lägg de marinerade fläskkotletterna i en uppvärmd panna med lite olja och stek i ca 3 minuter på medelvärme. När ena sidan är väl karamelliserad, vänd och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt nu marinaden på låg värme och värm eller reducera med köttet i 2 minuter. När såsen är reducerad och blank. Servera fläskkotletterna med grönsakerna.

Tips

 

Servera fläskkotletterna med säsongens grönsaker (som kokt sparris).

Innan du lägger till marinaden i pannan, ta bort kastrullen från värmen i 1 minut för att förhindra att marinaden reduceras för snabbt. Tillsätt sedan marinaden i pannan och värm långsamt på låg värme med köttet.

Andra goda tillbehör: purjolök, ingefära, äpple, körsbärstomater

Ris är ett gott tillbehör.

 

Recept-ID: 1036

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg Mirin, soja, riven ingefära och sake med fläskkotletterna i en fryspåse och marinera fläskkotletterna i ca 1 timme i rumstemperatur.

Rensa och blanchera den gröna sparrisen och vårlöken.

Ta bort fläskkotletterna från marinaden och torka dem. Ställ marinaden åt sidan. 

Lägg de marinerade fläskkotletterna i en uppvärmd panna med lite olja och stek i ca 3 minuter på medelvärme. När ena sidan är väl karamelliserad, vänd och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt nu marinaden på låg värme och värm eller reducera med köttet i 2 minuter. När såsen är reducerad och blank. Servera fläskkotletterna med grönsakerna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.