Fläskkotletter med asiatisk ingefärssås
Stekta fläskkotletter, i en Mirin i asiatisk stil, sojasås, sake och ingefäramarinad.
Förberedelse
Steg 1
Lägg Mirin, soja, riven ingefära och sake med fläskkotletterna i en fryspåse och marinera fläskkotletterna i ca 1 timme i rumstemperatur.
Steg 2
Rensa och blanchera den gröna sparrisen och vårlöken.
Steg 3
Ta bort fläskkotletterna från marinaden och torka dem. Ställ marinaden åt sidan.
Steg 4
Lägg de marinerade fläskkotletterna i en uppvärmd panna med lite olja och stek i ca 3 minuter på medelvärme. När ena sidan är väl karamelliserad, vänd och stek i ytterligare 3 minuter. Tillsätt nu marinaden på låg värme och värm eller reducera med köttet i 2 minuter. När såsen är reducerad och blank. Servera fläskkotletterna med grönsakerna.
Tips
Servera fläskkotletterna med säsongens grönsaker (som kokt sparris).
Innan du lägger till marinaden i pannan, ta bort kastrullen från värmen i 1 minut för att förhindra att marinaden reduceras för snabbt. Tillsätt sedan marinaden i pannan och värm långsamt på låg värme med köttet.
Andra goda tillbehör: purjolök, ingefära, äpple, körsbärstomater
Ris är ett gott tillbehör.
Recept-ID: 1036
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer