Fläskkotletter i fruktig sojasås
Förberedelse
Steg 1
Till marinaden: Lägg aprikosmarmeladen i en hög bunke, puréa tillsammans med olivoljan och sojasåsen och blanda med peppar.
Steg 2
Skölj och klappa fläskkotletterna torra, lägg i en ugnsform, häll över och massera in marinaden i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.
Steg 3
Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor.
Steg 4
Ta upp fläskkotletterna ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), lägg dem på en ugnsplåt bredvid varandra och stek i den förvärmda ugnen i ca 10 minuter. Skölj timjan.
Steg 5
Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kotletterna. Fördela tomatskivorna kring kotletterna, droppa över olivolja och sojasås, strö över oregano och lägg timjan på kotletterna. Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter.
Steg 6
Gör potatismoset under tiden och reducera resten av marinaden en kort stund.
Steg 7
Ta ut plåten ur ugnen och arrangera potatismoset vackert runt köttet (det går bra med en spritspåse med stjärntyll). Droppa den reducerade marinaden över kotletterna och servera allt.
Tips
Det här receptet är lätt att göra både på grillen och till barbecuen.
Recept-ID: 60
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer