Fläskkotletter i fruktig sojasås

Total tid 150 Min.
100 Min. Tid för förberedelse
50 Min. Tid för marinering

Ingredienser

4 Portioner

Till den fruktiga marinaden

4 msk
aprikosmarmelad
1 msk
olivolja
1 tsk
grovmalen peppar
4 
fläskkotletter (à ca 200 g)

Till tillbehöret

2 
tomater
4 
timjankvistar
1 msk
olivolja
 ½ tsk
oregano, torkad
300 g
färdiglagat potatismos
Näringsinnehåll (per portion): 1896 kJ  /  453 kcal
16,5 g Fett
47,9 g Protein
26 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till marinaden: Lägg aprikosmarmeladen i en hög bunke, puréa tillsammans med olivoljan och sojasåsen och blanda med peppar.

Steg 2

Skölj och klappa fläskkotletterna torra, lägg i en ugnsform, häll över och massera in marinaden i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Steg 3

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor.

Steg 4

Ta upp fläskkotletterna ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), lägg dem på en ugnsplåt bredvid varandra och stek i den förvärmda ugnen i ca 10 minuter. Skölj timjan.

Steg 5

Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kotletterna. Fördela tomatskivorna kring kotletterna, droppa över olivolja och sojasås, strö över oregano och lägg timjan på kotletterna. Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter.

Steg 6

Gör potatismoset under tiden och reducera resten av marinaden en kort stund.

Steg 7

Ta ut plåten ur ugnen och arrangera potatismoset vackert runt köttet (det går bra med en spritspåse med stjärntyll). Droppa den reducerade marinaden över kotletterna och servera allt.

Tips

Det här receptet är lätt att göra både på grillen och till barbecuen.

Recept-ID: 60

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Till marinaden: Lägg aprikosmarmeladen i en hög bunke, puréa tillsammans med olivoljan och sojasåsen och blanda med peppar.

Skölj och klappa fläskkotletterna torra, lägg i en ugnsform, häll över och massera in marinaden i köttet. Täck över köttet med plastfolie och marinera i 40–50 minuter.

Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skiva tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor.

Ta upp fläskkotletterna ur marinaden (ställ undan resten av marinaden), lägg dem på en ugnsplåt bredvid varandra och stek i den förvärmda ugnen i ca 10 minuter. Skölj timjan.

Ta ut plåten ur ugnen och vänd på kotletterna. Fördela tomatskivorna kring kotletterna, droppa över olivolja och sojasås, strö över oregano och lägg timjan på kotletterna. Sätt upp ugnen till 230 °C och fortsätt steka i 12–15 minuter.

Gör potatismoset under tiden och reducera resten av marinaden en kort stund.

Ta ut plåten ur ugnen och arrangera potatismoset vackert runt köttet (det går bra med en spritspåse med stjärntyll). Droppa den reducerade marinaden över kotletterna och servera allt.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.