Färska vårrullar med teriyaki-aubergine
Sök
Filtrera
Bookmark
65 av 208

Färska vårrullar med teriyaki-aubergine

Förberedelsetid: 45min
Calorific värde (per portion): 1675 kJ / 400 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till teriyaki-auberginen:

  • 1 stor aubergine
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad
  • 1 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 msk sesamolja

Till fyllningen:

  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • ½ slanggurka
  • 1 huvud gemsallat (hjärtsallat)
  • 1 knippe färsk mynta
  • 12 styck rispapper
  • 150 g kokta risnudlar

Till såsen:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 msk limesaft
  • 1 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 msk salladslöksringar

Förberedelse

Till teriyaki-auberginen: Ansa, skölj och tärna auberginen (ca 1 x 1 cm). Hetta upp den vegetabiliska oljan i en stekpanna på hög värme, bryn auberginen hastigt runtom och ta upp den ur pannan. Sätt ned värmen och häll ned Teriyakimarinad, sirap och sesamolja i stekskyn. Låt koka upp, tillsätt auberginen och låt det småkoka i 3–4 minuter. Droppa då ofta skysås över auberginen.

Till fyllningen: Halvera, ansa och skölj paprikan, ansa och skala moroten, ansa och skölj slanggurkan. Ansa och strimla grönsakerna mycket fint. Ansa, skölj och slunga gemsallaten och myntan torra.

Doppa rispappret helt kort i varmt vatten och lägg den på en fuktig duk. Lägg på varje rispapper 1 sallatsblad, risnudlar, teriyaki-aubergine, grönsaksstrimlor och mynta. Rulla försiktigt ihop rispappret och halvera rullarna.

Till såsen: Skala och pressa vitlöken och rör ihop den med teriyakimarinaden, sesamfröna, limesaften, sirapen och salladslöken. Servera de färska vårrullarna med såsen.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till teriyaki-auberginen:

  • 1 stor aubergine
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad
  • 1 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 msk sesamolja

Till fyllningen:

  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • ½ slanggurka
  • 1 huvud gemsallat (hjärtsallat)
  • 1 knippe färsk mynta
  • 12 styck rispapper
  • 150 g kokta risnudlar

Till såsen:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad
  • 2 tsk sesamfrön
  • 3 msk limesaft
  • 1 msk ljus sirap (alternativt: agavesirap)
  • 1 msk salladslöksringar