Färgglad morots-ingefärs-gryta med grön pesto och knaperstekt chorizo

Total tid 50 Min.
50 Min. Tid för förberedelse

Ingredienser

4 Portioner
300 g
morötter
10 g
färsk ingefära
300 g
potatis
 ½ 
liten spansk lök
20 ml
rapsolja
800 ml
grönsaksbuljong

Till chorizon:

160 g
chorizo

Till peston:

80 g
slätbladig persilja
 ½ 
vitlöksklyfta
60 g
makadamianötter
60 ml
olivolja
2 tsk
riven parmesan
salt
nymalen vitpeppar från pepparkvarn
Näringsinnehåll (per portion): 2243 kJ  /  536 kcal
38 g Fett
15 g Protein
33 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj, skala och skiva eller tärna morötterna. Skala och skiva ingefäran. Skala och tärna potatisen och löken. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs upp ingefäran och löken i ca. 3 minuter, tillsätt morötterna och potatisen. Häll över buljongen och Kikkoman Naturligt bryggd less salt sojasås – 43 % lägre salthalt. Koka färdigt under lock på låg värme i ca 45 minuter, rör om då och då.

Steg 2

Tunnskiva under tiden chorizon. Lägg chorizoskivorna på bakplåtspapper. Stek chorizon knaprig i ugnen eller ångugnen vid 150 °C i ca 8 minuter.

Steg 3

Till peston: Skölj och skaka persiljan torr, plocka av bladen. Skala vitlöken och grovhacka den tillsammans med makadamianötterna. Lägg persiljan, vitlöken och nötterna i ett högt kärl. Tillsätt oljan och puréa allt med stavmixern. Blanda ned parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.

Steg 4

Häll upp morotsgrytan på förvärmda sopptallrikar. Fördela chorizoskivorna samt peston över morotsgrytan och servera genast.

Recept-ID: 324

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj, skala och skiva eller tärna morötterna. Skala och skiva ingefäran. Skala och tärna potatisen och löken. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs upp ingefäran och löken i ca. 3 minuter, tillsätt morötterna och potatisen. Häll över buljongen och Kikkoman Naturligt bryggd less salt sojasås – 43 % lägre salthalt. Koka färdigt under lock på låg värme i ca 45 minuter, rör om då och då.

Tunnskiva under tiden chorizon. Lägg chorizoskivorna på bakplåtspapper. Stek chorizon knaprig i ugnen eller ångugnen vid 150 °C i ca 8 minuter.

Till peston: Skölj och skaka persiljan torr, plocka av bladen. Skala vitlöken och grovhacka den tillsammans med makadamianötterna. Lägg persiljan, vitlöken och nötterna i ett högt kärl. Tillsätt oljan och puréa allt med stavmixern. Blanda ned parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.

Häll upp morotsgrytan på förvärmda sopptallrikar. Fördela chorizoskivorna samt peston över morotsgrytan och servera genast.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.