Färgglad morots-ingefärs-gryta med grön pesto och knaperstekt chorizo
Ingredienser
Till chorizon:
Till peston:
Förberedelse
Steg 1
Skölj, skala och skiva eller tärna morötterna. Skala och skiva ingefäran. Skala och tärna potatisen och löken. Hetta upp rapsoljan i en kastrull. Fräs upp ingefäran och löken i ca. 3 minuter, tillsätt morötterna och potatisen. Häll över buljongen och Kikkoman Naturligt bryggd less salt sojasås – 43 % lägre salthalt. Koka färdigt under lock på låg värme i ca 45 minuter, rör om då och då.
Steg 2
Tunnskiva under tiden chorizon. Lägg chorizoskivorna på bakplåtspapper. Stek chorizon knaprig i ugnen eller ångugnen vid 150 °C i ca 8 minuter.
Steg 3
Till peston: Skölj och skaka persiljan torr, plocka av bladen. Skala vitlöken och grovhacka den tillsammans med makadamianötterna. Lägg persiljan, vitlöken och nötterna i ett högt kärl. Tillsätt oljan och puréa allt med stavmixern. Blanda ned parmesanosten och smaka av peston med salt och peppar.
Steg 4
Häll upp morotsgrytan på förvärmda sopptallrikar. Fördela chorizoskivorna samt peston över morotsgrytan och servera genast.
Recept-ID: 324
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer