Enoki-bacon-wraps
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en grund bakplåt.
Steg 2
Linda in svamparna i baconskivorna, låt de övre svampändarna titta ut. Fäst med cocktailpinne eller tandpetare vid behov. Lägg på bakplåten.
Steg 3
Blanda lönnsirapen och sojasåsen och pensla wraprullarna generöst med glasyren. Stek i ugnen i 10 minuter. Låt vattnet som kommer ut ur baconskivorna droppa av så att baconet blir knaprigt brun. Pensla på glasyr en gång till och stek i ugnen i 10–15 minuter till tills baconet är färdigt, guldbrunt och krispigt.
Steg 4
Ta bort cocktailpinnarna, pensla en sista gång med glasyren, strö över sesamfröna och ställ in i ugnen ett par minuter till så att fröna blir rostade. Servera genast.
Recept-ID: 59
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer