Enkla ost-quesadillas med svamp
De ultimata Tex-Mex-rostade tortillasmörgåsarna! Dessa vegetariska quesadillas är fyllda med sauterade svampar, paprika, ost och lök. De är gräddade tills de är knapriga på utsidan och smälta i mitten. Servera varma direkt från ugnen, skuren i trekanter.
Förberedelse
Steg 1
Skiva svampen. Finhacka löken och paprikan och finhacka vitlöken. Stek svampen i den uppvärmda oljan i ca 5 minuter. Tillsätt spenaten och krydda fyllningen med Kikkoman ponzu citron, paprikapulver och timjan. Blanda in osten.
Steg 2
Värm ugnen till 200 °C (180 °C varmluftsugn) och klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut grönsaksostfyllningen på ena halvan av tortillabröden, lägg över resten av brödet ovanpå, tryck till lite och skär tortillabröden på mitten. Lägg tortillabitarna sida vid sida på den förberedda bakplåten och grädda i den förvärmda ugnen i 5-8 minuter tills osten har smält.
Tips
Ostsorterna kan varieras, till exempel går det bra med eventuell ostrester.
Servera med guacamole eller salsa som dipp.
Recept-ID: 1056
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer