Enkel morotssoppa med koriander, burrata och mandel
Sök
Filtrera
Enkel morotssoppa med koriander, burrata och mandel
Bookmark
37 av 339

Enkel morotssoppa med koriander, burrata och mandel

Ett utsökt, krämigt morots- och koriandersopprecept som är klart på bara 30 minuter. Burrata- och mandeltoppingen ger en touch av lyx, vilket gör den idealisk som förrätt till en middagsbjudning. Lämplig för vegetarianer

Enkel morotssoppa med koriander, burrata och mandel
Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1895 kJ / 453 kcal
Fett: 37,4 g
Protein: 13,3 g
Kolhydrat: 16,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 400 g morot
• 30 g smör
• 1 vitlöksklyfta
• 1/2 tsk korianderfrön
• 1/2 tsk chiliflingor 
• 600 ml grönsaksbuljong
• 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås 

Till servering:
• 100 g burrata
• 2 msk mandelspån 
• Färsk persilja 
• 1 tsk olivolja 
• Nymalen peppar

Förberedelse

  1. Fräs de skivade morötterna i en kastrull med smör och hackad vitlök och kryddor. Efter 5 minuter, häll över fonden, smaksätt med Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce och koka i 20 minuter.
  2. Mixa soppan tills den är slät och strö över färsk persilja.
  3. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
  4. Servera soppan med burrata, strö över mandel, peppar och persilja och ringla över olivolja

Använda produkter i det här receptet

Total tid 30min
Förberedelsetid: 5min
Tillagningstid 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1895 kJ / 453 kcal
Fett: 37,4 g
Protein: 13,3 g
Kolhydrat: 16,6 g

Ingredienser för 2 portion(er)

• 400 g morot
• 30 g smör
• 1 vitlöksklyfta
• 1/2 tsk korianderfrön
• 1/2 tsk chiliflingor 
• 600 ml grönsaksbuljong
• 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås 

Till servering:
• 100 g burrata
• 2 msk mandelspån 
• Färsk persilja 
• 1 tsk olivolja 
• Nymalen peppar