Enkel mangosorbet med endast två ingredienser
Inget behov av en glassmaskin, denna mangosorbet är enkel att göra och väldigt uppfriskande. Mogen aromatisk mango, mosad med Kikkoman Mirin, serverad fryst med mangotärningar marinerade i söt Mirin.
Förberedelse
Steg 1
Koka upp Mirin med 100 ml vatten, koka ner till sirapsliknande konsistens i ca 5 minuter och låt svalna.
Steg 2
Skala mangon, ta bort kärnan och skär köttet i klyftor. Skär ¼ av mangoköttet i små tärningar och blanda med 1 msk Mirin.
Steg 3
Blanda resterande mangon med Mirin sirap och gör till puré.
Steg 4
Häll mangopurén i en grund form och ställ i frysen i minst 12 timmar eller över natten. Rör emellan. Eller frys in blandningen i en glassmaskin om så önskas.
Steg 5
Tvätta myntan och låt den torka.
Steg 6
Låt sorbeten tina något, och garnera den med de marinerade mangotärningarna och myntan.
Tips
Använd papaya eller kiwi istället för mangon.
Fyll sorbeten i cocktailglas med mousserande vin eller Prosecco.
Recept-ID: 1034
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer