Enkel holländsk ugnspannkaka med äpple och valnöt
Fluffig pannkakssmet smaksatt med Kikkoman Mirin, gräddad i ugnen tills den är gyllenbrun och serverad med karamelliserade äppelbitar och valnötter.
Förberedelse
Steg 1
Värm ugnen till 200°C över-/undervärme (180°C varmluftsugn). Sätt in en stor ugnssäker form eller rund ugnsform (Ø 28-30 cm) i ugnen och förvärm. Först när ugnen har nått rätt temperatur, förbereder du smeten.
Steg 2
Vispa äggen med sockret, mjölet, mjölken och 4 msk mirin till en jämn smet och låt vila i ca 5 minuter.
Steg 3
Ta försiktigt ut den varma pannan från ugnen, tillsätt smöret, låt det smälta en kort stund och bred ut det. Häll i den flytande smeten och grädda omedelbart i den förvärmda ugnen i 15-20 minuter tills den är gyllenbrun. Degen jäser mycket, men faller ihop igen.
Steg 4
Skala äpplena, skär dem i fjärdedelar, ta bort kärnhuset och skär äpplena i smala klyftor. Rosta valnötterna i en uppvärmd panna tills de är gyllenbruna. Tillsätt vaniljfröna, äpplena och resterande Mirin och fräs i ca 5 minuter tills de är lätt karamelliserade.
Steg 5
Ta ut pannan med pannkakan från ugnen, placera äpple-valnötsblandningen i mitten och servera.
Tips
Detta är jättegott med vaniljglass eller vanlijsås.
Byt ut äpplena mot t.ex. päron, aprikoser, plommon osv.
Servera pudrad med florsocker och kanel.
Om du gillar en fluffigare pannkaka, separera äggen, vispa äggvitorna tills de blir styva och vik sedan försiktigt ner dem i smeten.
Recept-ID: 1029
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer