Edamole med sojasås
Förberedelse
Steg 1
Halvera avokadorna, ta ur kärnorna och fruktköttet och droppa genast över lite limesaft så att det inte blir brunt. Skala vitlöken, puréa tillsammans med edamamebönorna, sojasåsen och resten av limesaften och tillsätt lite olivolja efter behov.
Steg 2
Skala löken. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skär tomaterna och löken i små tärningar. Skölj och klappa koriandern torr och finhacka bladen. Tillsätt löken, tomaterna och koriandern till edamamepurén, smaka av med cayennepeppar och peppar och ställ kallt i minst en timme före serveringen.
Steg 3
Garnera edamolen efter tycke med färsk koriander och edamame och servera.
Tips
Edamole passar mycket bra till exempelvis: nytillagade havets frukter (t.ex. räkor, minioktopus, bläckfiskringar, sallad på havets frukter) och rostat pitabröd.
Recept-ID: 18
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer