Sök
Filtrera
Edamole med sojasås
Bookmark
123 av 281

Edamole med sojasås

Edamole med sojasås
Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1183 kJ / 282 kcal
Fett: 21.9 g
Protein: 11.1 g
Kolhydrat: 11.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 avokador
  • saft av 1 limefrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 250 g skalade djupfrysta edamamebönor, upptinade
  • 6 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • olivolja efter behov
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 2–3 stjälkar färsk koriander
  • ½ tsk cayennepeppar
  • nymalen peppar

Förberedelse

  1. Halvera avokadorna, ta ur kärnorna och fruktköttet och droppa genast över lite limesaft så att det inte blir brunt. Skala vitlöken, puréa tillsammans med edamamebönorna, sojasåsen och resten av limesaften och tillsätt lite olivolja efter behov.
  2. Skala löken. Skölj tomaterna, ta bort blomfästet och skär tomaterna och löken i små tärningar. Skölj och klappa koriandern torr och finhacka bladen. Tillsätt löken, tomaterna och koriandern till edamamepurén, smaka av med cayennepeppar och peppar och ställ kallt i minst en timme före serveringen.
  3. Garnera edamolen efter tycke med färsk koriander och edamame och servera.

Edamole passar mycket bra till exempelvis

  • nytillagade havets frukter (t.ex. räkor, minioktopus, bläckfiskringar, sallad på havets frukter) och rostat pitabröd.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 1183 kJ / 282 kcal
Fett: 21.9 g
Protein: 11.1 g
Kolhydrat: 11.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 2 avokador
  • saft av 1 limefrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 250 g skalade djupfrysta edamamebönor, upptinade
  • 6 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • olivolja efter behov
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 2–3 stjälkar färsk koriander
  • ½ tsk cayennepeppar
  • nymalen peppar