Doftande fylld havsabborre
Sök
Filtrera
Doftande fylld havsabborre
Bookmark
162 av 291

Doftande fylld havsabborre

Doftande fylld havsabborre
Total tid 50min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 40min
Näringsinnehåll (per portion): 3496 kJ / 835 kcal
Fett: 34 g
Mättat fett: 11.7 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 200 g basmatiris
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 röd chili, finhackad
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 25 g kokoskräm
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • juice av 1 limefrukt
  • 2 hela, fjällade och rensade havsabborrar

Till såsen:

  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd chili
  • 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • finrivet citronskal och juice från 1 limefrukt
  • 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm lång), skalad och finhackad

Förberedelse

  1. Sätt ugnen på 200 °C, gasugnen på steg 6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Spola sedan av riset med kallt vatten och låt det rinna av.
  2. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt chilin och salladslökarna och fräs dem mjuka. Tillsätt det kokta riset, sojasåsen, kokoskrämen, koriandern och limejuicen. Låt allt bli varmt och rör om i en minut tills allt är väl blandat.
  3. Lägg havsabborrarna på en lättsmord bakplåt. Skåra fiskköttet på 3 ställen. Fyll fiskarna med riset. Bind ihop med snöre om så behövs. Täck över med aluminiumfolie och ugnsstek i 15 minuter. Ta bort aluminiumfolien och sätt in fisken igen i ugnen. Ugnsstek färdigt i 15 minuter.
  4. Ta ut fisken ur ugnen och låt vila ett par minuter.
  5. Rosta sesamfrön i en liten stekpanna. Håll koll på sesamfröna, de bränner vid mycket fort. Tillsätt de andra ingredienserna och koka upp. Häll såsen över fisken och servera den genast med ett urval av grönsaker såsom pak choi, haricots verts, squash och strimlade morötter.

Använda produkter i det här receptet

Total tid 50min
Förberedelsetid: 10min
Tillagningstid 40min
Näringsinnehåll (per portion): 3496 kJ / 835 kcal
Fett: 34 g
Mättat fett: 11.7 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 200 g basmatiris
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 röd chili, finhackad
  • 4 salladslökar, finhackade
  • 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 25 g kokoskräm
  • 3 msk färsk koriander, hackad
  • juice av 1 limefrukt
  • 2 hela, fjällade och rensade havsabborrar

Till såsen:

  • 1 msk sesamfrön
  • 1 röd chili
  • 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk jordnötsolja
  • finrivet citronskal och juice från 1 limefrukt
  • 1 bit färsk ingefära (ca 2 cm lång), skalad och finhackad