Sök
Filtrera
Daikon radish shabu-shabu
Bookmark
9 av 221

Daikon radish shabu-shabu

Förberedelsetid: 20min
Calorific värde (per portion): 1217 kJ / 291 kcal

Ingredienser för 2 portioner

Ingredienser för två personer:

  • 300 g japansk vit rättika (daikon)
  • 150 g tunt skivat fläsk- eller oxkött att koka
  • 40 g morötter
  • 1/2 förpackning shiratakinudlar (alternativt glasnudlar, mjukkokta)
  • 1 knippe mizuna (japanska kålblad) (alternativt spenat)
  • Efter tycke och smak: Kikkoman Ponzu sojasås eller Kikkoman Sesamdressing

Till tsuyu-buljongen:

  • 2 koppar vatten
  • 2 koppar höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk Kikkoman sojasås
  • 2 msk vitt vin (sött)
  • 1 tsk strösocker

Förberedelse

Strimla rättikan i 15 cm långa tunna strimlor. Skiva fläsk-/oxköttet i tunna och stora skivor, strimla moroten och mizuna i 5 cm långa strimlor (eller skär spenaten i munsstora bitar). Blanchera shiratakinudlarna (eller glasnudlarna). Blanda alla ingredienserna till buljongen i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda genom att doppa ingredienserna i ponzu- eller sesamsås och njut.

Ingredienser för 2 portioner

Ingredienser för två personer:

  • 300 g japansk vit rättika (daikon)
  • 150 g tunt skivat fläsk- eller oxkött att koka
  • 40 g morötter
  • 1/2 förpackning shiratakinudlar (alternativt glasnudlar, mjukkokta)
  • 1 knippe mizuna (japanska kålblad) (alternativt spenat)
  • Efter tycke och smak: Kikkoman Ponzu sojasås eller Kikkoman Sesamdressing

Till tsuyu-buljongen:

  • 2 koppar vatten
  • 2 koppar höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk Kikkoman sojasås
  • 2 msk vitt vin (sött)
  • 1 tsk strösocker