Couscous med rostade grönsaker
Sök
Filtrera
Couscous med rostade grönsaker
Bookmark
46 av 275

Couscous med rostade grönsaker

Couscous med rostade grönsaker
Total tid 55min
Förberedelsetid: 55min
Näringsinnehåll (per portion): 1449 kJ / 346 kcal
Fett: 8.6 g
Protein: 10.2 g
Kolhydrat: 52.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till de rostade grönsakerna:

  • 1 morot
  • 80 g aubergine
  • ½ rödlök
  • ½ röd paprika
  • 160 g sötpotatis
  • 100 g kikärtor (konserv)
  • 1 ½ msk olivolja
  • 2 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • ½ msk spiskummin, malen
  • ½ msk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk korianderfrön, malna
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 200 g couscous

Till dippsåsen:

  • 120 g naturell yoghurt
  • 4 blad mynta
  • 4 blad koriander

Förberedelse

  1. Sätt ugnen på 180 °C över- och undervärme (160 °C varmluft). Till de rostade grönsakerna: Skala och skölj moroten, skölj auberginen och skär bort ändarna, skala löken, skölj paprikan, skala och skölj sötpotatisen. Tärna grönsakerna i ca 1x1 cm stora tärningar. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  2. Blanda moroten, auberginen, löken, paprikan, sötpotatisen och kikärtorna med olivoljan, 1 ½ msk sojasås och kryddorna, fördela blandningen på en bakplåt och rosta i 20–25 minuter i ugnen.
  3. Tillbered couscousen enligt anvisningarna på förpackningen, smaksätt med resten av sojasåsen, täck över och låt dra i ca 15 minuter.
  4. Till dippsåsen: Rör ihop yoghurten med myntan och koriandern. Blanda grönsakerna med couscousen, arrangera i portionsskålar, garnera med örtdippsåsen och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 55min
Förberedelsetid: 55min
Näringsinnehåll (per portion): 1449 kJ / 346 kcal
Fett: 8.6 g
Protein: 10.2 g
Kolhydrat: 52.1 g

Ingredienser för 4 portion(er)

Till de rostade grönsakerna:

  • 1 morot
  • 80 g aubergine
  • ½ rödlök
  • ½ röd paprika
  • 160 g sötpotatis
  • 100 g kikärtor (konserv)
  • 1 ½ msk olivolja
  • 2 ½ msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • ½ msk spiskummin, malen
  • ½ msk paprikapulver, rökt
  • 1 tsk korianderfrön, malna
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • 200 g couscous

Till dippsåsen:

  • 120 g naturell yoghurt
  • 4 blad mynta
  • 4 blad koriander