Conchiglie-räkor och grönsaker med currygräddsås

Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
stjälkar basilika
1 
liten gul paprika
160 g
spetskål
160 g
körsbärstomater
240 g
conchiglie / snäckpasta
160 g
räkor, färdiga för tillagning
2 msk
olivolja
salt, nymalen peppar
160 ml
favoritbuljong (t.ex. höns-, grönsaks- eller fiskbuljong)
200 g
grädde
4 msk
söt senap
4 tsk
currypulver
Näringsinnehåll (per portion): 2143 kJ  /  508 kcal
23,7 g Fett
19 g Protein
52,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Plocka av, skölj och klappa basilikabladen torra. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar och skölj paprikan. Skölj spetskålen och tärna den och paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Skölj tomaterna.

Steg 2

Koka snäckpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av räkorna. Hetta upp olivoljan, tillsätt räkorna och grönsakerna, fräs i 4-5 minuter, krydda lätt med salt och peppar, ta upp och håll varmt.

Steg 3

Tillsätt buljongen, grädden, sojasåsen, senapen och currypulvret till räkornas stekfett, koka upp och låt koka ihop lite.

Steg 4

Blanda grönsakerna, räkorna och snäckpastan med såsen, lägg upp på tallrikar, garnera med basilikan och servera.

Recept-ID: 131

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Plocka av, skölj och klappa basilikabladen torra. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar och skölj paprikan. Skölj spetskålen och tärna den och paprikan i 2-3 cm stora tärningar. Skölj tomaterna.

Koka snäckpastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och torka av räkorna. Hetta upp olivoljan, tillsätt räkorna och grönsakerna, fräs i 4-5 minuter, krydda lätt med salt och peppar, ta upp och håll varmt.

Tillsätt buljongen, grädden, sojasåsen, senapen och currypulvret till räkornas stekfett, koka upp och låt koka ihop lite.

Blanda grönsakerna, räkorna och snäckpastan med såsen, lägg upp på tallrikar, garnera med basilikan och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.