Cikoriasallad

Total tid 10 Min.
10 Min. Tid för förberedelse

Lätt att göra och lätt att tycka om. Denna sallad med syrlig cikoria, Granny Smith-äpplen och granatäpplekärnor håller sig krispig längre. Även en perfekt lunch när du är på språng.

Ingredienser

4 Portioner
2 
huvuden cikoria
1 
Granny Smith-äpple
80 g
mandel, rostad (med skal)
2 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
lönnsirap
2 msk
grönsaksbuljong
2 msk
olivolja
 ¼ knippe
knippe gräslök
3 msk
granatäppelkärnor
Näringsinnehåll (per portion): 654 kJ  /  229 kcal
16,9 g Fett
6,5 g Protein
11,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj och torka cikoria, äpple och gräslök. Skär cikoria i tumstora skivor, äpplet i stavar och grovhacka mandeln. Lägg allt i en skål.

Steg 2

Blanda grönsaksbuljongen med vinäger, lönnsirap, Kikkoman sojasås och olivolja och marinera de färska ingredienserna i skålen.

Steg 3

Hacka gräslöken grovt och garnera sedan salladen med örter och granatäpplekärnor.

Recept-ID: 1068

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj och torka cikoria, äpple och gräslök. Skär cikoria i tumstora skivor, äpplet i stavar och grovhacka mandeln. Lägg allt i en skål.

Blanda grönsaksbuljongen med vinäger, lönnsirap, Kikkoman sojasås och olivolja och marinera de färska ingredienserna i skålen.

Hacka gräslöken grovt och garnera sedan salladen med örter och granatäpplekärnor.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.