Churros med chokladsås

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Churros är läckra sockriga ”strimlor” som är friterade och doppade i fyllig chokladsås!

Ingredienser

4 Portioner

Churros:

250 ml
vatten
25 g
smör
125 g
socker
1 ½ tsk
malen kanel
175 g
vetemjöl
1 
ägg
Frityrolja

Chokladsås:

25 g
smör
50 ml
vispgrädde
75 g
mörk choklad
Näringsinnehåll (per portion): 2452 kJ  /  588 kcal
28,7 g Fett
8,3 g Protein
74,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För att göra Churros-smeten: tillsätt vatten, smör, 25 g socker, 0,5 tsk kanel och sojasås i en sautépanna. Värm tills smöret smält och vattnet kokar. Tillsätt mjöl och rör om under försiktig uppvärmning i 2-3 minuter. Ta av från värmen och låt svalna i några minuter. Rör ner ägget tills det är helt absorberat i degen. Fyll en spritspåse med degen med ett stjärnformat munstycke. 

Steg 2

Hetta upp oljan till 170 grader i en stor kastrull eller fritös. Spritsa ut 5-6 cm långa degstrimlor. Fritera i cirka 3-4 minuter, tills de är lätt gyllene och krispiga. 

Steg 3

Blanda 1 tsk kanel och 100 g socker. Strö sockerblandningen över de varma Churrosen.

Steg 4

Till såsen: Tillsätt smör, grädde och hackad choklad i en liten kastrull. Värm försiktigt tills chokladen smält och lösts upp i grädden. Smaksätt med sojasås och servera med dina Churros.

Tip

Denna sats Churros är ganska stor, men det är svårt att göra satsen mindre. Du kan spritsa ut all degen i förväg och frysa in den. Sedan friterar du bara den mängd du vill äta och har en smaskig läckerbit på några minuter.

Du kan också servera rätten med vaniljglass tillsammans med chokladsåsen.

Recept-ID: 1059

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För att göra Churros-smeten: tillsätt vatten, smör, 25 g socker, 0,5 tsk kanel och sojasås i en sautépanna. Värm tills smöret smält och vattnet kokar. Tillsätt mjöl och rör om under försiktig uppvärmning i 2-3 minuter. Ta av från värmen och låt svalna i några minuter. Rör ner ägget tills det är helt absorberat i degen. Fyll en spritspåse med degen med ett stjärnformat munstycke. 

Hetta upp oljan till 170 grader i en stor kastrull eller fritös. Spritsa ut 5-6 cm långa degstrimlor. Fritera i cirka 3-4 minuter, tills de är lätt gyllene och krispiga. 

Blanda 1 tsk kanel och 100 g socker. Strö sockerblandningen över de varma Churrosen.

Till såsen: Tillsätt smör, grädde och hackad choklad i en liten kastrull. Värm försiktigt tills chokladen smält och lösts upp i grädden. Smaksätt med sojasås och servera med dina Churros.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.