Chili sin carne
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Skala och skär löken i ringar, skala och pressa vitlöken. Halvera, ansa, skölj och strimla paprikan. Låt linserna rinna av.
Steg 2
Hetta upp oljan i en kastrull, fräs löken och vitlöken glansig, tillsätt paprikan, chiliflingorna, koriandern, spiskumminen, paprikapulvret och oreganon och stek i 1–2 minuter. Tillsätt linserna, tomaterna, 300 ml vatten och teriyakisåsen och låt småkoka i ca 15 minuter.
Steg 3
Skala, skölj och tärna sötpotatisen. Låt kidneybönorna rinna av, tillsätt dem och sötpotatisen till chilin och låt småkoka i ca 20–25 minuter till. Garnera chili sin carne med yoghurt och koriander och servera med tortillorna.
Tips
För att få ut fler portioner kan du öka mängden linser eller bönor eller servera rätten med ris.
Recept-ID: 53
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer