Chicken & Chips

Total tid 210 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
180 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
vitlöksklyftor
1 
bit färsk ingefära (ca 2 cm)
400 g
kycklingbröst
1 msk
strösocker
nymalen svartpeppar
60 g
maizena
500 g
pommes frites
friteringsfett till fritösen
Näringsinnehåll (per portion): 1856 kJ  /  443 kcal
17,7 g Fett
23,7 g Protein
45,8 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran fint. Skölj kycklingbrösten, klappa torrt, skär i ca 3x3 cm stora bitar, blanda med sojasåsen, 2 msk vatten, strösockret, vitlöken och ingefäran och marinera i ca 3 timmar.

Steg 2

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, klappa torrt, smaksätt med peppar och vänd i maizenan.

Steg 3

Fritera kycklingbitarna och pommes fritten krispigt guldbruna i fritösen och servera efter tycke med ketchup.

Recept-ID: 215

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skala och finhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran fint. Skölj kycklingbrösten, klappa torrt, skär i ca 3x3 cm stora bitar, blanda med sojasåsen, 2 msk vatten, strösockret, vitlöken och ingefäran och marinera i ca 3 timmar.

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden, klappa torrt, smaksätt med peppar och vänd i maizenan.

Fritera kycklingbitarna och pommes fritten krispigt guldbruna i fritösen och servera efter tycke med ketchup.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.