Champinjon-smördegsrulle

Total tid 120 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
45 Min. Tillagningstid
60 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
1 msk
matolja
500 g
bruna champinjoner, hackade
1 
rödlök, skivad
3 
vitlöksklyftor, hackade
150 g
kokta kastanjer, hackade
100 g
spenat
1 msk
salvia, hackad
 ¼ tsk
peppar
375 g
färsk smördeg, rulle
mjölk till pensling

Förberedelse

Steg 1

Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och lägg ned svampen och löken. Stek i ca 10 minuter tills fukten ångats bort. Rör ned vitlöken, kastanjerna, spenaten, sojasåsen, salvian och peppar. Stek i 4 minuter till, rör om ofta.

Steg 2

Låt grönsaksblandningen svalna, lägg den på en plastfolie och forma en tjock, fast rulle och ställ den sedan kallt i 1 timme.

Steg 3

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.

Steg 4

Kavla ut smördegen och ta ut fyllningen ur plastfolien. Lägg fyllningen på smördegen och pensla kanterna med vatten. Lägg degen runt fyllningen, skär av överflödig deg och förslut rullen genom att pressa ihop ändarna.

Steg 5

Lägg den fyllda degrullen med skarven nedåt på bakplåten. Skåra smördegen med en vass kniv.

Steg 6

Pensla in smördegsrullen med mjölk, ställ in i ugnen och ugnsbaka i 30 minuter tills degen blivit gyllenbrun.

Recept-ID: 445

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och lägg ned svampen och löken. Stek i ca 10 minuter tills fukten ångats bort. Rör ned vitlöken, kastanjerna, spenaten, sojasåsen, salvian och peppar. Stek i 4 minuter till, rör om ofta.

Låt grönsaksblandningen svalna, lägg den på en plastfolie och forma en tjock, fast rulle och ställ den sedan kallt i 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.

Kavla ut smördegen och ta ut fyllningen ur plastfolien. Lägg fyllningen på smördegen och pensla kanterna med vatten. Lägg degen runt fyllningen, skär av överflödig deg och förslut rullen genom att pressa ihop ändarna.

Lägg den fyllda degrullen med skarven nedåt på bakplåten. Skåra smördegen med en vass kniv.

Pensla in smördegsrullen med mjölk, ställ in i ugnen och ugnsbaka i 30 minuter tills degen blivit gyllenbrun.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.