Sök
Filtrera
Champinjon-smördegsrulle
Bookmark
19 av 256

recipe of the week

Champinjon-smördegsrulle

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 500 g bruna champinjoner, hackade
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 150 g kokta kastanjer, hackade
  • 100 g spenat
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk salvia, hackad
  • ¼ tsk peppar
  • 375 g färsk smördeg, rulle
  • mjölk till pensling

Förberedelse

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och lägg ned svampen och löken. Stek i ca 10 minuter tills fukten ångats bort. Rör ned vitlöken, kastanjerna, spenaten, sojasåsen, salvian och peppar. Stek i 4 minuter till, rör om ofta.
  2. Låt grönsaksblandningen svalna, lägg den på en plastfolie och forma en tjock, fast rulle och ställ den sedan kallt i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  4. Kavla ut smördegen och ta ut fyllningen ur plastfolien. Lägg fyllningen på smördegen och pensla kanterna med vatten. Lägg degen runt fyllningen, skär av överflödig deg och förslut rullen genom att pressa ihop ändarna. 
  5. Lägg den fyllda degrullen med skarven nedåt på bakplåten. Skåra smördegen med en vass kniv.
  6. Pensla in smördegsrullen med mjölk, ställ in i ugnen och ugnsbaka i 30 minuter tills degen blivit gyllenbrun.

Det här receptet har Kate från Veggie Desserts skapat till dig.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 500 g bruna champinjoner, hackade
  • 1 rödlök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 150 g kokta kastanjer, hackade
  • 100 g spenat
  • 2 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 msk salvia, hackad
  • ¼ tsk peppar
  • 375 g färsk smördeg, rulle
  • mjölk till pensling