Bruschetta med edamame och halvtorkade tomater
Sök
Filtrera
Bruschetta med edamame och halvtorkade tomater
Bookmark
100 av 222

Bruschetta med edamame och halvtorkade tomater

Förberedelsetid: 30min
Calorific värde (per portion): 2520 kJ / 602 kcal

Ingredienser för 4 portioner

Till edamametoppingen:

  • 400 g edamame, utan skidor
  • 1 avokado
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • 1 nypa salt

Till tomattoppingen:

  • ca 180 g halvtorkade tomater (se tipset)
  • 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • efter tycke: oregano (eller basilika)
  • ½ vegansk baguette

Förberedelse

  1. Edamametoppingen: Förväll edamamebönorna, spola hastigt av dem i kallt vatten och ta bort det tunna skinnet. Halvera avokadon, ta ur kärnan, skala avokadon och skiva fruktköttet.
  2. Lägg 200 g edamamebönor och alla andra ingredienser för edamametoppingen i en mixer och puréa.
  3. Tomattoppingen: Halvera och lägg tomaterna i en skål, smaksätt med sojasås, 3 msk olivolja, citronsaft och oregano.
  4. Skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med resten av olivoljan och rosta skivorna. Bred edamametoppingen på baguetteskivorna, garnera med tomattoppingen och servera.

Tips för tillagning av halvtorkade tomater (dessa kan torkas parallellt med tillagningen av andra recept i bakugnen): Sätt bakugnen på 120–130 °C över- och undervärme. Skölj och halvera 400 g körsbärstomater, droppa över 2 msk olivolja, fördela på bakplåt med bakplåtspapper och halvtorka dem i bakugnen i ca 2 timmar.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

Till edamametoppingen:

  • 400 g edamame, utan skidor
  • 1 avokado
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 3 msk jordnötsolja (eller vegetabilisk olja)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk florsocker
  • 1 nypa salt

Till tomattoppingen:

  • ca 180 g halvtorkade tomater (se tipset)
  • 2–3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • efter tycke: oregano (eller basilika)
  • ½ vegansk baguette