Broccoli & ostfritters med teriyaki tex-mex salsa

Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Krispiga vegetariska snacks gjorda på quinoa, broccoli och ost. Så läckert doppat i den heta tex-mex salsan med en teriyaki twist.

Ingredienser

2 Portioner

Till teriyakisalsan:

250 g
mogna tomater
1 
liten röd eller grön chilipeppar
1 
liten rödlök
1 
vitlöksklyfta
1 tsk
olivolja
2 msk
socker
1 ½ tsk
rökt paprikapulver
1 ½ nypa
spiskummin ( kumminfrön eller malen)

Till broccolifritters:

50 g
quinoa
1 
broccoli (ca 300 g)
1 
liten schalottenlök
1 
liten vitlöksklyfta
2 ½ msk
vegetabilisk olja
2 msk
kikärtsmjöl
60 g
havregryn (ca 5-6 msk)
50 g
riven ost (ca 4 msk.)
2 
små ägg
 ¾ tsk
oregano, gnuggad
Nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 3031 kJ  /  725 kcal
33,6 g Fett
32,8 g Protein
69,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Finhacka tomater, chili, lök och vitlök och fräs i den uppvärmda oljan. Strö över sockret och karamellisera lätt. Tillsätt Kikkoman teriyaki-marinad och sjud salsan utan lock i 5-10 minuter. Krydda salsan med spiskummin och rökt paprikapulver.

Steg 2

För broccolifritters; koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Använd en matberedare och hacka broccolin fint. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek broccolin i 1 msk uppvärmd olja, tillsätt schalottenlök och vitlök, fräs allt i ca 15 minuter och lägg sedan över i en skål. Blanda i quinoan, kikärtsmjölet, 30 g havreflingor och osten och låt svalna lite.

Steg 3

Tillsätt äggen, blanda väl och krydda broccoliblandningen med teriyakimarinad, oregano och peppar. Forma broccoliblandningen till små biffar med blöta händer, lägg i resterande havreflingor, tryck in dem väl, stek i den återstående uppvärmda oljan i 8-12 minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och servera med teriyakisalsan.

Tips:

  • Vill du göra det snabbare är det bara att tillsätta lite teriyakimarinad i en färdig salsa och servera till dina fritters.
  • Dessa fritters smakar också jättegott med zucchini eller blomkål istället för broccoli.

Recept-ID: 1053

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Finhacka tomater, chili, lök och vitlök och fräs i den uppvärmda oljan. Strö över sockret och karamellisera lätt. Tillsätt Kikkoman teriyaki-marinad och sjud salsan utan lock i 5-10 minuter. Krydda salsan med spiskummin och rökt paprikapulver.

För broccolifritters; koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Använd en matberedare och hacka broccolin fint. Finhacka schalottenlök och vitlök. Stek broccolin i 1 msk uppvärmd olja, tillsätt schalottenlök och vitlök, fräs allt i ca 15 minuter och lägg sedan över i en skål. Blanda i quinoan, kikärtsmjölet, 30 g havreflingor och osten och låt svalna lite.

Tillsätt äggen, blanda väl och krydda broccoliblandningen med teriyakimarinad, oregano och peppar. Forma broccoliblandningen till små biffar med blöta händer, lägg i resterande havreflingor, tryck in dem väl, stek i den återstående uppvärmda oljan i 8-12 minuter på båda sidor tills de är gyllenbruna och servera med teriyakisalsan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.