Bräserade ponzu-kycklingvingar
Sök
Filtrera
Bräserade ponzu-kycklingvingar
Bookmark
235 av 281

Bräserade ponzu-kycklingvingar

Bräserade ponzu-kycklingvingar
Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 3655 kJ / 873 kcal
Fett: 45.7 g
Protein: 68.1 g
Kolhydrat: 42.9 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 200 g rättika
  • 200 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 400 ml hönsbuljong
  • 12 kycklingvingar
  • 2 kokta ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • Salt

Förberedelse

Skala, skölj och skiva rättikan i ca 2,5 cm tjocka skivor, halvera dem sedan. Koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 1 minut, häll bort vattnet och låt dem rinna av.

Skala och bryn vitlöken tillsammans med ingefäran och kycklingvingarna i het olja. Rör ihop hönsbuljongen med Ponzu Citrus Sojasås och socker, häll blandningen över kycklingvingarna och låt småkoka i ca 15 minuter med locket på. Tillsätt rättikan och låt småkoka i ca 15 minuter till. Skala och tillsätt äggen 5 minuter före slutet av koktiden.

Ta upp kycklingen, rättikan och äggen ur buljongen, fyrdela äggen. Sila buljongen och låt den koka upp, red med potatismjöl. Lägg upp kycklingen, rättikan och äggen på tallrikar. Häll buljongen över, garnera med sockerärtorna och servera.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 45min
Förberedelsetid: 45min
Näringsinnehåll (per portion): 3655 kJ / 873 kcal
Fett: 45.7 g
Protein: 68.1 g
Kolhydrat: 42.9 g

Ingredienser för 2 portion(er)

  • 200 g rättika
  • 200 g sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk strösocker
  • 200 ml Kikkoman Ponzu Citrus Sojasås
  • 400 ml hönsbuljong
  • 12 kycklingvingar
  • 2 kokta ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • Salt