Sök
Filtrera
Bräserad karp i vitlöksojasås
Bookmark
261 av 275

Bräserad karp i vitlöksojasås

Bräserad karp i vitlöksojasås
Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 958 kJ / 228 kcal
Fett: 10.7 g
Protein: 20.5 g
Kolhydrat: 11.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 75 ml vatten
  • 4 skivor karp à 100 g
  • 240 g spenat
  • 25 ml olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • 40 g strösocker
  • 15 ml saké
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 15 ml vinäger
  • 2–3 stjälkar gräslök

Förberedelse

Koka upp vatten i en kastrull och blanchera karpskivorna. Spara på avkoket. Lättstek spenaten snabbt i en panna med olja.

Hetta upp oljan och vitlöksklyftan i en panna tills vitlöken blivit lite brun. Ta upp vitlöken ur pannan. Skiva salladslöken tunt och fräs upp den i pannan.

Låt sockret smälta i pannan. Rör sedan ned sakén, den naturligt bryggda sojasåsen och vinägern och blanda väl. Lägg tillbaka karpskivorna i avkoket och låt koka på hög värme tills såsen blir tjockflytande.

Lägg upp spenaten på tallrik. Placera karpskivorna ovanpå och häll såsen över. Garnera med finskuren gräslök.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 25min
Förberedelsetid: 25min
Näringsinnehåll (per portion): 958 kJ / 228 kcal
Fett: 10.7 g
Protein: 20.5 g
Kolhydrat: 11.6 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 75 ml vatten
  • 4 skivor karp à 100 g
  • 240 g spenat
  • 25 ml olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 salladslök
  • 40 g strösocker
  • 15 ml saké
  • 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 15 ml vinäger
  • 2–3 stjälkar gräslök