Blandade grönsaker med dippsås på oliver och sojasås
Sök
Filtrera
Blandade grönsaker med dippsås på oliver och sojasås
Bookmark
142 av 222

Blandade grönsaker med dippsås på oliver och sojasås

Förberedelsetid: 50min
Calorific värde (per portion): 1836 kJ / 439 kcal

Ingredienser för 4 portioner

  • 120 g sötpotatis
  • 120 g morötter
  • 240 g småpotatis (t.ex. kulpotatis)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul paprika   
  • 120 g broccoli        
  • 12 körsbärstomater (ca 120 g)   
  • 3–4 msk olivolja     
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås       
  • örtkryddor efter tycke, t.ex. oregano, lagerblad
  • 200 ml grönsaksbuljong

Till dippsåsen på oliver och sojasås:

  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås (ca 40 ml)
  • 60 g milda oliver (utan kärnor)
  • ¼ msk citronsaft
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk äppelmos
  • 2 msk pinjenötter   
  • 1 tsk strösocker     
  • 2 tsk kapris

Förberedelse

  1. Skala sötpotatisen och morötterna och skölj dem tillsammans med småpotatisen. Skär sötpotatisen och morötterna i munsstora bitar, halvera småpotatisen och låt allt förkoka i ca 5 minuter.
  2. Skölj squashen och skär bort ändarna. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar, skölj och skär paprikan tillsammans med squashen i munsstora bitar. Dela broccolin i små buketter och skölj dem. Skölj tomaterna.
  3. Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme (180 °C varmluft). Rör ihop olivoljan och sojasåsen väl i en stor skål. Tillsätt potatisen och grönsakerna samt örtkryddor efter tycke och blanda.
  4. Häll grönsaksbuljongen på en djup ugnsplåt eller i en stor ugnsform, fördela grönsakerna därpå och laga färdigt i den förvärmda ugnen i 20–25 minuter.
  5. Till dippsåsen på oliver och sojasås: Puréa alla ingredienserna förutom kaprisen i en mixer. Hacka och tillsätt kaprisen. Ta ut plåten/formen ur ugnen, droppa dippsåsen på oliver och sojasås över och servera med bröd efter tycke.

DET HÄR RECEPTET ÄR LÄTT ATT GÖRA BÅDE PÅ GRILLEN OCH TILL BARBECUEN.

Begagnade produkter i det här receptet

Ingredienser för 4 portioner

  • 120 g sötpotatis
  • 120 g morötter
  • 240 g småpotatis (t.ex. kulpotatis)
  • 120 g squash         
  • 100 g gul paprika   
  • 120 g broccoli        
  • 12 körsbärstomater (ca 120 g)   
  • 3–4 msk olivolja     
  • 1 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås       
  • örtkryddor efter tycke, t.ex. oregano, lagerblad
  • 200 ml grönsaksbuljong

Till dippsåsen på oliver och sojasås:

  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås (ca 40 ml)
  • 60 g milda oliver (utan kärnor)
  • ¼ msk citronsaft
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk äppelmos
  • 2 msk pinjenötter   
  • 1 tsk strösocker     
  • 2 tsk kapris