”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås
Sök
Filtrera
”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås
Bookmark
87 av 281

”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås

”Bagna cauda”-dipp med tofu och sojasås
Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 1009 kJ / 241 kcal
Fett: 15.3 g
Protein: 18.7 g
Kolhydrat: 5.8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ liten gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • 1 burk tonfisk, i olja (= 185 g)
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 100 g fast tofu
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 msk kapris
  • ½ tsk salt
  • lite färsk nymalen vit peppar

Förberedelse

  1. Skala och tunnskiva vitlöken och den gula löken. Hetta upp ½ msk olja i en kastrull, tillsätt och fräs upp löken och vitlöken. Häll över det vita vinet, låt koka upp och häll blandningen i en mixer.
  2. Låt tonfisken rinna av väl. Hetta upp en ½ msk olivolja till i en kastrull, tillsätt och fräs upp tonfisken tills den är ”torr”. Tillsätt och låt 2 msk sojasås fräsa med en kort stund. Lägg blandningen på en tallrik och låt svalna.
  3. Tillsätt tonfiskblandningen till lök-vitlöksblandningen i mixern. Tillsätt och puréa den väl avrunna tofun, resten av sojasåsen, resten av olivoljan, citronsaften och honungen. Tillsätt parmesanosten, kaprisen, salt och peppar, grovmixa och servera dippsåsen.

Bagna-cauda-dippen passar mycket bra till exempelvis

  • råa grönsakssticks såsom morötter, blekselleri, gurka, paprika, rättika
  • kokta grönsaker såsom grön sparris, späd majs, blomkål, broccoli osv.

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 20min
Förberedelsetid: 20min
Näringsinnehåll (per portion): 1009 kJ / 241 kcal
Fett: 15.3 g
Protein: 18.7 g
Kolhydrat: 5.8 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ liten gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitt vin
  • 1 burk tonfisk, i olja (= 185 g)
  • 4 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 100 g fast tofu
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 msk kapris
  • ½ tsk salt
  • lite färsk nymalen vit peppar