Autentisk japansk sojasås-ramen
I Japan är den mest typiska toppingen på ramen: Ajitama (kokta ägg marinerade med söt sojasås) och Chashu (kokt, skivat fläskkött). Det är snabbt och enkelt att laga denna populära, traditionella japanska sojasås-ramen med Kikkoman Ramen Soup Base.
Ingredienser
Till ramensoppan
A: Till sojamarinerade ägg
B: Till marinerat fläsk
Förberedelse
Steg 1
Till de marinerade äggen: låt ingredienserna till A koka upp (förutom äggen). Ta av från värmen och lägg sedan i de skalade kokta äggen och låt marinera i 3 timmar.
Steg 2
Till det marinerade fläsket: koka fläsket i 30 minuter. Blanda ihop de återstående ingredienserna till B. Lägg detta och det kokta fläsket i en tryckkokare och koka i 20 minuter.
Steg 3
Koka kålen och böngroddarna i 3-5 minuter.
Steg 4
Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 5
Låt ca. 540 ml vatten koka upp i en kastrull, blanda med 60 ml Kikkoman Ramen Soup Base.
Steg 6
Dela soppan i 2 skålar. Häll av nudlarna väl och lägg i soppan.
Steg 7
Halvera ägg och skiva det kokta fläsket.
Steg 8
Lägg ägg, skivat fläsk, kål, böngroddar och majs i soppan. Strö över stekt lök.
Recept-ID: 1101
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer