Sök
Filtrera
Asiatisk biff
Bookmark
21 av 303

Asiatisk biff

Tillaga perfekt marinerad asiatisk biff på grillen Asiatisk biff perfekt tillagad på grillen med KIKKOMAN. Oxfilé i en asiatiskt inspirerad marinad. Den skarpa smaken balanseras alldeles utmärkt med KIKKOMANS sojasås. En speciell maträtt för dina gäster.

Asiatisk biff
Total tid 25min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 120min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 858 kJ / 205 kcal
Fett: 6 g
Protein: 32 g
Kolhydrat: 3 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk KIKKOMAN sojasås
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 4 skivor oxfilé (ca. 4 cm tjocka) 
  • salt

Förberedelse

  1. Skölj chilin och ta bort kärnorna. Hacka den i små tärningar. Skala och pressa vitlöken. Blanda chilin och vitlöken med KIKKOMAN sojasås, sherry, honung och sambal oelek.
  2. Lägg oxfilé- bitarna i en skål och häll på marinaden. Marinera köttet i kylskåp i några timmar eller över natten.
  3. Ta upp oxfilén ur marinaden och torka av den. Grilla köttet i ca. 1 ½ minut på stark direkt värme. Vrid på köttet så att det bildas ett rutmönster och grilla i ytterligare 1 ½ minuter. Vänd på köttbitarna och upprepa på den andra sidan.
  4. Lägg köttet på en medelvarm indirekt zon på grillen i 5–10 minuter så att köttsaften kan fördelas i bitarna. En perfekt kärntemperatur är 50–55°C.

Gör din egen sambal oelek:

  1. Skölj 200 g röd chili och hacka den utan att ta bort kärnorna. Lägg 5 hackade chilifrukter i en separat skål.
  2. Sjud resten av chilin i 1 dl vatten i ca 8 minuter. Häll av den genom en sil och låt den rinna av.
  3. Mixa både kokt och rå chili till mos. Tillsätt 1 msk olja och smaka av med citron, farinsocker, vitvinsvinäger och salt.
     

Använda produkter i det här receptet

Total tid 25min
Förberedelsetid: 10min
Marineringstid: 120min
Tillagningstid 10min
Näringsinnehåll (per portion): 858 kJ / 205 kcal
Fett: 6 g
Protein: 32 g
Kolhydrat: 3 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk KIKKOMAN sojasås
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk sambal oelek 
  • 4 skivor oxfilé (ca. 4 cm tjocka) 
  • salt