Asiatisk biff

Total tid 140 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
120 Min. Tid för marinering
10 Min. Tillagningstid

Tillaga perfekt marinerad asiatisk biff på grillen Asiatisk biff perfekt tillagad på grillen med KIKKOMAN. Oxfilé i en asiatiskt inspirerad marinad. Den skarpa smaken balanseras alldeles utmärkt med KIKKOMANS sojasås. En speciell maträtt för dina gäster.

Ingredienser

4 Portioner
 ½ 
röd chili
2 
vitlöksklyftor
2 msk
sherry
1 tsk
honung
1 tsk
sambal oelek
4 
skivor oxfilé (ca. 4 cm tjocka)
salt
Näringsinnehåll (per portion): 858 kJ  /  205 kcal
6 g Fett
32 g Protein
3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj chilin och ta bort kärnorna. Hacka den i små tärningar. Skala och pressa vitlöken. Blanda chilin och vitlöken med KIKKOMAN sojasås, sherry, honung och sambal oelek.

Steg 2

Lägg oxfilé- bitarna i en skål och häll på marinaden. Marinera köttet i kylskåp i några timmar eller över natten.

Steg 3

Ta upp oxfilén ur marinaden och torka av den. Grilla köttet i ca. 1 ½ minut på stark direkt värme. Vrid på köttet så att det bildas ett rutmönster och grilla i ytterligare 1 ½ minuter. Vänd på köttbitarna och upprepa på den andra sidan.

Steg 4

Lägg köttet på en medelvarm indirekt zon på grillen i 5–10 minuter så att köttsaften kan fördelas i bitarna. En perfekt kärntemperatur är 50–55°C.

Gör din egen sambal oelek:

  1. Skölj 200 g röd chili och hacka den utan att ta bort kärnorna. Lägg 5 hackade chilifrukter i en separat skål.
  2. Sjud resten av chilin i 1 dl vatten i ca 8 minuter. Häll av den genom en sil och låt den rinna av.
  3. Mixa både kokt och rå chili till mos. Tillsätt 1 msk olja och smaka av med citron, farinsocker, vitvinsvinäger och salt.

Recept-ID: 959

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj chilin och ta bort kärnorna. Hacka den i små tärningar. Skala och pressa vitlöken. Blanda chilin och vitlöken med KIKKOMAN sojasås, sherry, honung och sambal oelek.

Lägg oxfilé- bitarna i en skål och häll på marinaden. Marinera köttet i kylskåp i några timmar eller över natten.

Ta upp oxfilén ur marinaden och torka av den. Grilla köttet i ca. 1 ½ minut på stark direkt värme. Vrid på köttet så att det bildas ett rutmönster och grilla i ytterligare 1 ½ minuter. Vänd på köttbitarna och upprepa på den andra sidan.

Lägg köttet på en medelvarm indirekt zon på grillen i 5–10 minuter så att köttsaften kan fördelas i bitarna. En perfekt kärntemperatur är 50–55°C.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Upptäck mer

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.