
Asiatisk biff
Tillaga perfekt marinerad asiatisk biff på grillen Asiatisk biff perfekt tillagad på grillen med KIKKOMAN. Oxfilé i en asiatiskt inspirerad marinad. Den skarpa smaken balanseras alldeles utmärkt med KIKKOMANS sojasås. En speciell maträtt för dina gäster.

Ingredienser för 4 portion(er)
- ½ röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk KIKKOMAN sojasås
- 2 msk sherry
- 1 tsk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 4 skivor oxfilé (ca. 4 cm tjocka)
- salt
Förberedelse
- Skölj chilin och ta bort kärnorna. Hacka den i små tärningar. Skala och pressa vitlöken. Blanda chilin och vitlöken med KIKKOMAN sojasås, sherry, honung och sambal oelek.
- Lägg oxfilé- bitarna i en skål och häll på marinaden. Marinera köttet i kylskåp i några timmar eller över natten.
- Ta upp oxfilén ur marinaden och torka av den. Grilla köttet i ca. 1 ½ minut på stark direkt värme. Vrid på köttet så att det bildas ett rutmönster och grilla i ytterligare 1 ½ minuter. Vänd på köttbitarna och upprepa på den andra sidan.
- Lägg köttet på en medelvarm indirekt zon på grillen i 5–10 minuter så att köttsaften kan fördelas i bitarna. En perfekt kärntemperatur är 50–55°C.
Gör din egen sambal oelek:
- Skölj 200 g röd chili och hacka den utan att ta bort kärnorna. Lägg 5 hackade chilifrukter i en separat skål.
- Sjud resten av chilin i 1 dl vatten i ca 8 minuter. Häll av den genom en sil och låt den rinna av.
- Mixa både kokt och rå chili till mos. Tillsätt 1 msk olja och smaka av med citron, farinsocker, vitvinsvinäger och salt.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- ½ röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk KIKKOMAN sojasås
- 2 msk sherry
- 1 tsk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 4 skivor oxfilé (ca. 4 cm tjocka)
- salt