Apelsin-soja-marinerad laxfilé med krämig champinjonsås
Ingredienser
Till apelsin-sojasås-marinaden:
Till den krämiga champinjonsåsen:
Förberedelse
Steg 1
Blanda alla ingredienserna till marinaden väl i en skål. Skölj laxfiléerna och lägg dem tillsammans med marinaden och 2 apelsinskivor i en tillräckligt stor fryspåse. Tryck ut luften ur påsen, förslut påsen och marinera i 15–20 minuter. Rensa, skölj och halvera endiverna.
Steg 2
Till den krämiga champinjonsåsen: Borsta champinjonerna rena, skala löken och skiva svamp och lök i 2–3 mm tunna skivor.
Steg 3
Hetta upp 2 msk olja i en panna och fräs upp champinjonerna och löken. Tillsätt smöret och krydda lätt med salt och peppar. Tillsätt grädden, senapen, Kikkoman sojasås och sockret och koka upp.
Steg 4
Sätt ugnen på 220 °C över- och undervärme (200 °C varmluft). Lägg skrynklad aluminiumfolie på en ugnsplåt och pensla lite olivolja ovanpå. Ta upp laxfiléerna ur marinaden, klappa dem torra, lägg dem med skinnsidan uppåt på aluminiumfolien och stek dem i den förvärmda ugnen i ca 8 minuter.
Steg 5
Ta ut plåten ur ugnen, vänd på laxfiléerna, fördela den krämiga champinjonsåsen kring laxfiléerna och arrangera endivhalvorna bredvid.
Steg 6
Strö salt och peppar och droppa resten av olivoljan över endivhalvorna. Lägg de kvarvarande 4 apelsinskivorna på laxfiléerna, fortsätt steka i ca 10 minuter och servera allt.
Tips:
Hetta upp resten av marinaden och droppa den över de färdigstekta laxfiléerna.
DET HÄR RECEPTET ÄR LÄTT ATT GÖRA BÅDE PÅ GRILLEN OCH TILL BARBECUEN.
Recept-ID: 216
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer