Amarant bowl med ostronsvamp och pocherat ägg
Denna hälsosamma bowl kombinerar ostronsvamp sauterade i Kikkoman sojasås & chili, med knaprig selleri och pepprig rucolasallad på en bädd av proteinrika amarantkorn – en utsökt vegetarisk lunch- eller middagsreceptidé.
Förberedelse
Steg 1
Koka amarant i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.
Steg 2
Skiva sellerin i ½ cm skivor. Lägg i en skål med ruccola och olivolja.
Steg 3
Blanda de rengjorda ostronsvamparna med Kikkoman sojasås, chili och örter och stek sedan i olivolja.
Steg 4
När allt är klart, förbered äggen. Koka upp vatten i en djup kastrull och tillsätt vinäger. Snurra med en sked för att skapa en virvel och knäck i ett ägg. Upprepa med det andra ägget. Sänk värmen så att vattnet bara kokar försiktigt och pochera varje ägg i 2,5 minuter.
Steg 5
Servera amaranten med ostronsvamp, salladsgrönsaker och ett pocherat ägg kryddat med chili och peppar.
Recept-ID: 1048
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer