
Äpplen med choklad
Fyllt chokladäpple på grill med nötter – överraskande kryddat Grillat chokladäpple, ett recept med KIKKOMANS sojasås. Överraska dina gäster med en kombination av fyllt äpple med choklad och nötter i en krämig smet. Perfekt avrundat med KIKKOMANS kryddiga sojasås.

Ingredienser för 4 portion(er)
- 4 syrliga äpplen
- 2 msk färskpressad citron
- 2 msk KIKKOMAN sojasås
- 80 g vetemjöl
- 2 msk kakaopulver
- 80 g mörk choklad
- 120 g smör
- 120 g socker
- 2 ägg
- 2 ½ msk chokladdroppar
- 60 g pekannötter
Tillbehör:
- Grillplåt
Förberedelse
- Skölj och torka äpplena och dela dem på tvären. Ta bort kärnhuset och lite av fruktköttet med ett kuljärn. Blanda pressad citron och KIKKOMAN sojasås och pensla äpplena med blandningen.
- Blanda mjöl och kakao. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Lyft bort skålen från värmen och låt den smälta blandningen svalna lite grann innan du rör ner socker, ägg, mjöl och kakao.
- Fördela chokladsmeten i äppelhalvorna och strö över chokladdroppar och pekannötter.
- Ställ äppelhalvorna på en grillplåt och grädda dem i den indirekta zonen i ca 20 minuter.
Använda produkter i det här receptet
Ingredienser för 4 portion(er)
- 4 syrliga äpplen
- 2 msk färskpressad citron
- 2 msk KIKKOMAN sojasås
- 80 g vetemjöl
- 2 msk kakaopulver
- 80 g mörk choklad
- 120 g smör
- 120 g socker
- 2 ägg
- 2 ½ msk chokladdroppar
- 60 g pekannötter
Tillbehör:
- Grillplåt