Äggmuffins med grönsaker till frukost

Total tid 40 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Dessa äggmuffins är perfekta för avslappnade bruncher, och även ett perfekt sätt att få barn att äta sina grönsaker.

Ingredienser

2 Portioner
4 
ägg
1 msk
tjock grekisk yoghurt
2 msk
dinkelmjöl
 ¼ tsk
bakpulver
1 msk
hackad gräslök
100 g
Zucchini
100 g
paprika

Till servering:

4 skiva
fullkornsbröd
50 g
rucola
Näringsinnehåll (per portion): 1945 kJ  /  465 kcal
27,9 g Fett
26,5 g Protein
49 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Värm ugnen till 180 grader.

Steg 2

Vispa ägg med yoghurt, mjöl, bakpulver och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Tillsätt gräslöken och de tärnade grönsakerna. Blanda väl. Häll smeten i muffinsformar smorda med Kikkoman toasted sesame oil och grädda i cirka 25 minuter. 

Steg 3

Servera med varmt bröd, rucola och toppa med Kikkoman soja and Kikkoman kimchi sauce.

Recept-ID: 1100

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Värm ugnen till 180 grader.

Vispa ägg med yoghurt, mjöl, bakpulver och Kikkoman Naturligt bryggd sojasås. Tillsätt gräslöken och de tärnade grönsakerna. Blanda väl. Häll smeten i muffinsformar smorda med Kikkoman toasted sesame oil och grädda i cirka 25 minuter. 

Servera med varmt bröd, rucola och toppa med Kikkoman soja and Kikkoman kimchi sauce.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.