Ångkokta vegetariska gyoza-dumplings med 3 såser
Sök
Filtrera
127 av 275

Ångkokta vegetariska gyoza-dumplings med 3 såser

Ångkokta vegetariska gyoza-dumplings med 3 såser
Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min
Näringsinnehåll (per portion): 968 kJ / 231 kcal
Fett: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Kolhydrat: 43.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • Hemgjord gyozadeg
  • eller 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)

Till fyllningen:

  • ca 30 g ris (ca 80 g kokt)
  • ca 30 g aubergine
  • 6 shiitakesvampar
  • ½ liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 g färsk ingefära
  • 200 g spetskål (eller kinakål)
  • 30 g morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 2 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl

Förberedelse

  1. Till fyllningen: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt svalna.
  2. Skölj, ansa och fintärna auberginen och svamparna. Skala löken, vitlöken och ingefäran. Skölj och ansa spetskålen, skala och skölj moroten. Skölj och ansa salladslökarna. Finhacka löken, vitlöken, ingefäran, spetskålen, moroten och salladslökarna.
  3. Hetta upp oljan i en panna och fräs grönsakerna i den här ordningen: vitlöken, ingefäran, moroten, löken, auberginen, shiitakesvamparna, salladslökarna och spetskålen. Lägg grönsakerna på en tallrik och låt svalna.
  4. Rör ihop grönsakerna och de andra ingredienserna väl i en skål.
  5. Lägg vardera ca 15 g fyllning mitt på varje gyozadegplatta. Kör runt halva degkanten med fuktad finger, vik över halva degplattan runt fyllningen, lägg kanterna i veck och nyp fast dem ordentligt mot varandra.
  6. Lägg bakplåtspapper (eller kålblad) i en ångkorg, lägg gyozaknytena ovanpå bredvid varandra med gott om plats runtom och ångkoka på hög värme i 7–8 minuter. Servera de ångkokta gyoza-dumplings med dippsåserna.

* Hemgjord gyozadeg till ångkokta gyoza:

Ingredienser:

  • 200 g vetestärkelse
  • 60 g potatismjöl (eller maizena)
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa strösocker
  • 190 ml hett vatten
  • 1 tsk vegetabilisk olja plus lite till för arbetsytan

Tillagning:

  1. Lägg vetestärkelsen, potatismjölet, salt och socker i en skål. Häll över hett vatten och blanda väl med en degspade. När degen har svalnat lite, knåda den väl med händerna. När degen är slät och smidig, tillsätt oljan och fortsätt knåda. Forma degen till en boll, slå in den runtom i plastfolie och låt vila i ca 30 minuter.
  2. Ta bort plastfolien och forma degen till kulor på vardera 15 g. Olja in en arbetsyta en aning, lägg dit degkulorna, tryck dem platta med handen och forma dem ännu tunnare med en degspade eller degskrapa.

**Om du inte har någon ångkorg:

Fyll en kastrull med ca 3–4 cm vatten och koka upp. Lägg skrynklad aluminiumfolie i kastrullen och en tallrik ovanpå. Lägg bakplåtspapper (eller kålblad) på tallriken och gyozaknytena ovanpå bredvid varandra med gott om plats runtom. Täck över kastrullen med lock och ångkoka gyozaknytena på hög värme i 7–8 minuter.

Dippsåser

Variant 1: 3 msk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås med saltreducerat innehåll, 1 msk malna sesamfrön, 1 msk salladslökar

Variant 2: 40 g yoghurt, 1 ½ tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås, 1 tsk citronsaft, 1/3 tsk florsocker, lite cayennepeppar, lite malen kummin, ½ msk hackad koriander

Variant 3: Kikkoman Ponzu chili sojasås

Begagnade produkter i det här receptet

Total tid 60min
Förberedelsetid: 60min
Näringsinnehåll (per portion): 968 kJ / 231 kcal
Fett: 4.0 g
Protein: 8.0 g
Kolhydrat: 43.2 g

Ingredienser för 4 portion(er)

  • Hemgjord gyozadeg
  • eller 1 förpackning gyozadeg (finns färdig att köpa i matbutiken)

Till fyllningen:

  • ca 30 g ris (ca 80 g kokt)
  • ca 30 g aubergine
  • 6 shiitakesvampar
  • ½ liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 g färsk ingefära
  • 200 g spetskål (eller kinakål)
  • 30 g morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 2 tsk Kikkoman Naturligt bryggd sojasås
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk potatismjöl